Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc! Investitorul a pierdut milioane de euro în 5 minute. Traficul spre zona Păcurari poate fi salvat

Publicat: 14 iul. 2020
Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc, după ce vecinii s-au arătat nemulțumiți de numărul mare de apartamente, 260 la număr
Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob și soțul acesteia au micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc. La dezbaterea de ieri, vecinii au câștigat o primă luptă: numărul apartamentelor a scăzut de la 260 la 78. Nici această variantă nu a fost agreată. Arhitectul-șef Alexandru Mustiață a cerut ca proiectul să fie modificat și reintrodus în dezbatere publică. Ar putea fi o premieră dacă vecinii reușesc să stopeze un proiect încă din fașă

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc. În cursul zilei de ieri, Primăria Iași a supus dezbaterii publice proiectul de locuințe colective propus pentru strada Viticultori. Conform Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), Kiaf SRL, controlată de Laris Iacob, intenționează să construiască un cartier de locuințe colective pe o suprafață de 21.100 metri pătrați. Regimul de înălțime propus este de D+P+2E și P+2E, însemnând un total de 21 de clădiri. Urmau să fie amenajate 260 de apartamente și 259 locuri de parcare. Un număr mare de vecini a fost prezent la Primărie pentru a-și formula obiecțiile. Cea mai mare problemă are legătură cu traficul rutier din zonă. Accesul spre șoseaua Păcurari dinspre Iancu Flondor sau Ion Nistor va deveni sufocat de numărul mare de autoturisme.

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob a micșorat cartierul din Cimitirul Evreiesc, dar vecinii nu sunt pe deplin mulțumiți

La presiunea proprietarilor din Cimitirul Evreiesc, Larisa Iacob a anunțat că va schimba proiectul, va construi 76 de locuințe colective. Nici această soluție nu a fost agreată de vecini.

„Exclus! Este imposibil să construiești atâtea locuințe”, a precizat proprietara unei locuințe din zonă.

Reprezentanții primăriei au anunțat că vor supune dezbaterii noua soluție. La dezbatere a fost prezent și Andrei Iacob, soțul dezvoltatorului imobiliar, care a susținut proiectul.

„În primă etapă, nu am încercat să facem nimic ilegal. Încercăm să cumpărăm un teren cu un proiect aprobat în 2013, cu următoarele funcțiuni permise: locuințe unifamiliale și locuințe colective mici. Când am localizat terenul, am propus construirea unui cartier cu patru apartamente pe nivel”, a precizat Andrei Iacob.

Drumurile sunt foarte înguste și nici măcar o bicicletă nu poate fi depășită pe sensul de mers

Proprietarii din zona cimitirului au anunțat că au făcut un experiment. Pe Iancu Flondor, stradă betonă, s-a încercat depășirea unui biciclist, tentativă eșuată. Drumurile înguste nu ar fi putut face față unui flux nou de cel puțin 259 mașini. Nici reducerea numărului apartamente nu mulțumește vecinii din zonă.

„Cea mai mare problemă pentru acest proiect este drumul de acces din Păcurari. Este mai mult un drum cu sens unic. Sunt două curbe fără vizibilitate, iar drumurile ajung să aibă o lățime maximă de 3,5 metri”, a susținut Mugur Rotaru.

Râmâne de văzut la ce compromisuri va apela dezvoltatorul imobiliar.

Larisa Iacob a încercat să promită vecinilor că va lărgi drumurile pe propria cheltuială

Dezvoltatorul imobiliar încă nu a devenit proprietarul terenului din Cimitirul Evreiesc. Deocamdată, a semnat un antecontract cu proprietarii Ioan și Adriana Toma. În zonă, um metru pătrat de teren costă între 50 și 100 euro.

„Accesele pietonale și auto se vor asigura din drumul public existent de-a lungul limitei de proprietate dinspre vest, respectiv strada Iancu Flondor, propusă de la faza PUZ a fi modernizată la un prospect de 7,0m cu trotuare stânga/ dreapta de minimum 1,0m. Din drumul public se propune dezvoltarea unei rețele stradale și parcări, în incinta proprietății, care va asigura accesul utilizatorilor la fiecare unitate de locuit”, se arată în PUD.

Comentarii
  • GHETOUL LUI NICULITA COVID ESTE CEL MAI MARE GHETOU AL IASULUI PE ALEEA SADOVEANU. O MIZERIE. GHETOUL PROSTLOR. NICULITA MANCATE-AR COVIDUL !!!

  • de spatiu verde nu mai avem nevoie???? ne omorati cu zile cu miile de blocuri in orasul asta devenit numai beton. O SA MURIM NU MAI PUTEM RESPIRA DE BLOCURI, NU MAI AVEM AER CU ATATA POLUARE SI BLOCURI

  • Regim de inaltime propus/negociat D+P+2E – la final vor fi minim 5 niveluri D+P+3 -4 Etaje. Conform Legii 50 din 1991, are voie sa obtina legal supraetajari in limita a 20 % din CUT aprobat. Dar nu le spune nimeni la oameni acest lucru. Depinde de cat de bine te cunosti cu primarul.

  • Si mai jos de Cimitirul evreilor, undeva in spatele blocurilor de langa Munca Invalizilor sunt vreo 6000 si ceva de mp de teren al RADEF-ului pe care Mihai Chirica vrea sa puna mana. Teoretic vrea sa construiasca o biserica, practic este o combinatie al primarului si al unui dezvoltator imobiliar. Numai ca mesia de Iasi, Chirica, nu vrea sa intelegeaga ca fura efectiv un teren care nici macar nu apartine primariei. Si te mai miri de ce Chirica are 5 vile ??!!

  • Dezvoltatorii au spus ca cedeaza in dreptul terenului pe care doresc sa construiasca inca 3,5m pt a face drumul de 7m adica o lungime de 230m restul de 1km ramane tot cu o banda de 3,5. Nu am vazut drum de 7 metri cu trotuare poate de 9 sau 11 si au precizat expres ca asteapta ca primaria sa modernizeze drumul si nu ei

Adauga un comentariu