Local

Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob acaparează zona Bucium din Iași! Construiește 7 duplexuri de lux. Afacerista: „De ce trebuie să afle colega de bancă, profesoara de engleză că fac blocuri?”

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob acaparează zona Bucium din Iași Construiește 7 duplexuri de lux. Afacerista De ce trebuie să afle colega de bancă profesoara de engleză că fac blocuri
Investitorul Larisa Iacob se extinde în zona Bucium din Iași

Zona Bucium este atacată de dezvoltatorul imobiliar Larisa Iacob. Pe strada Mihail Cornea din Bucium vor apărea încă 7 duplexuri de locuințe. Accesul spre cartier se va realiza prin șoseaua Bucium. Fiecare duplex va beneficia de un număr de 4 locuri de parcare

Noi investiții imobiliare sunt anunțate de societatea Kiaf Invest SRL, condusă de dezvoltatorul Larisa Iacob. Recent, pe numele societății a fost emisă o nouă autorizație de construire pentru edificarea unui cartier cu 7 imobile de tip duplex. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în 2010, locuințele vor fi construite pe o suprafață de 4.161 metri pătrați, pe strada Mihail Cornea nr.41A, în zona Bucium. Amplasamentul se află în apropierea străzii Dimitrie Anghel, care face legătura directă cu șoseaua Bucium, în apropierea pensiunii Casa Boierească. Fiecare duplex va avea regimul de înălțime P+1, cu o suprafață utilă de 188 metri.

La un preț de vânzare de cel puțin 1.200 euro/mp, locuințele pot fi valorificate contra sumei de 1,5 milioane de euro. Conform documentației, investitorul trebuie să asigure câte 4 locuri de parcare pentru fiecare imobil. În total, vor apărea în zonă încă 28 de autoturisme. Prin autorizație, dezvoltatorul este obligat să vândă apartamentele doar cu locul de parcare aferent. Noile locuințe vor fi construite în prelungirea mai multor imobile construite tot de Kiaf Invest SRL.

Investitorul Larisa Iacob vrea să construiască pe ascuns, departe de foștii colegi de liceu

Reporterii „BZI” au contacta-o telefonic pe Larisa Iacob, în vederea obținerii mai multor detalii despre costurile lucrărilor. „De ce trebuie să afle colega de bancă, profesoara de engleză, bunicii, că fac blocuri? Nu vreau o viață publică. Nu vreau să se știe cu ce mă ocup eu. Voi apela la un avocat, nu vreau să vă spun (despre execuția lucrărilor- n.r.)”, a precizat Larisa Iacob, în vârstă de 35 de ani.

Conform ultimelor date financiare, din anul 2019, Kiaf Invest SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 4,6 milioane lei, profit de 870.945 lei, datorii de 2,5 milioane lei. În societate mai apare ca asociat și sora Larisei Iacob, Cristina Raluca Tudose. Cele două dețin și societatea AKT Smart Invest SRL, cu obiect de activitate „dezvoltare imobiliară”, înființată în anul 2019. Zona Bucium este în continuă dezvoltare. În ultima perioadă s-au anunțat mai multe tranzacții, cum este și în cazul lui Daniel Panaite, patronul companiei Agroindustriala Bucium SA.

Dezvoltatorul imobiliar a vrut să construiască în zona Cimitirului Evreiesc, dar vecinii s-au opus

Numele Larisei Iacoban a apărut în spațiul public în momentul în care și-a manifestat intenția de a construi un cartier de locuințe colective pe strada Viticultori din zona Cimitirul Evreiesc din Iași. În 2020, Primăria Iași a supus proiectul dezbaterii publice, ce a constat în construirea unui număr de 21 de locuințe colective. Amplasamentul are o suprafață de 21.000 de metri pătrați. Regimul de înălțime propus era de D+P+2E și P+2E. Urmau să fie amenajate 260 de apartamente și 259 de locuri de parcare.

Dar, în urma mai multor dezbateri publice, vecinii de pe străzile Iancu Flondor și Ion Nistor au contestat investiția imobiliară. Forțată de împrejurări, Larisa Iacob a promis că va renunța la jumătate de proiect, dar nici această variantă nu a fost pe placul contestatarilor. Cele 2,1 hectare se aflau în proprietatea lui Ioan și Adrian Toma. Mai exact, Kiaf SRL a făcut o promisune de cumpărare în funcție de obținerea avizelor. Dacă afacerea a picat, terenul a fost cumpărat în final de agentul imobiliar Paul Avătăji, alături de asociatul Constantin Gavrilă.

Adauga un comentariu