Titlurile zilei

Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu încearcă să-și spele imaginea de țepar! A devenit asociatul milionarei Doina Cepalis. S-au băgat în afaceri cu locuințe – FOTO

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu încearcă să-și spele imaginea de țepar A devenit asociatul milionarei Doina Cepalis. S-au băgat în afaceri cu locuințe - FOTO
Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu crede că a dat lovitura prin asocierea cu milionara Doina Cepalis. Acum se gândește cum va vinde apartamentele de la Scala Residence, cartierul îngrămădit din Bucium. Asocierea este cât se poate de nefirească

Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu încearcă o nouă strategie în afaceri. Controversatul afacerist a devenit asociatul unei femei de succes, Doina Cepalis, principal jucător pe piața mondială a echipamentelor de protecție pentru copii. Cei doi vor să dezvolte un proiect imobiliar. Pe de altă parte, Doina Cepalis a precizat că noua societate este pentru extinderea activității pe partea de transport

Dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu încearcă să-și spele imaginea. Controversatul afacerist este cunoscut pentru proiecte imobiliare de proastă calitate, care au atras și nemulțumirea cumpărătorilor. Recent, Ștefan Popescu a făcut o mișcare în mediul afacerilor, în speranța că, prin asociere cu persoane cu un trecut curat, ar putea să aibă succes în afaceri. Astfel, dezvoltatorul imobiliar e de mai bine de o lună asociatul milionarei Doina Cepalis, jucător pe piața mondială privind producția de sisteme de siguranță pentru scaunele auto destinate copiilor. Cei doi au devenit asociați cu câte 33,3 la sută părți sociale în societatea Autotransport Nec Logistic SRL. Al treilea asociat se numește Narcis-Bogdan Neculai, care deține tot 33,3 la sută din părțile sociale. Are calitatea de administrator al firmei, alături de Doina Cepalis.

Doina Cepalis anunță că are un parteneriat de afaceri cu Ștefan Popescu, totul pornind de la un teren

Contactată telefonic de reporterii BZI, Doina Cepalis a precizat că pe noua societate este interesată să dezvolte un parc de TIR-uri ce urmează să fie folosit pentru exportul echipamentelor de protecție confecționate de grupul Te Rox, din Pașcani. Într-adevăr, inițial, societatea avea ca obiect de activitate „transporturi, curierat”. Dar, de la intrarea în firmă, activitatea principală a devenit „dezvoltare imobiliară”. Întrebată despre controversatul Ștefan Popescu, femeia de afaceri a spus că nu cunoaște detalii despre activitatea acestuia.

„Cred că este o cooptare provizorie, voi vedea mai târziu. Deocamdată, avem un singur TIR. M-am gândit că ar fi bine să ne facem propriul nostru parc logistic. Companiile mari nu primesc niciun ajutor de la Guvern. Asta nu înseamnă că vrem să stăm cu mâna întinsă. Noi trebuie să fim creativi, inventivi. Fac de mai bine de 20 de ani producție. Tragem un semnal de alarmă. Companiile exportatoare aduc bani în România și nu există vreo susținere. Eu construiesc deja în Miroslava. Este un teren (despre legătura cu Ștefan Popescu- n.r.) pe care o să construim niște locuințe. Au fost oportunități pentru construirea mai multor case. Sunt locuințe care pot fi și ale noastre (tot cu referire la Ștefan Popescu- n.r.)”, a declarat Doina Cepalis.

Compania Te Rox Prod SRL, deținută de femeia de afaceri, înseamnă o cifră de afaceri de 18 milioane de euro pe an, cu 722 de angajați.

Ștefan Popescu nu a vrut să vorbească despre noua parteneră de afaceri

Contactat telefonic, Ștefan Popescu a refuzat să vorbească despre relația de afaceri cu Doina Cepalis.

„De ce mă tot sunați, nu comentez nimic…”, a spus controversatul dezvoltator imobiliar.

Ștefan Popescu este departe de a avea recunoașterea mediului de afaceri. Anul trecut, afaceristul a finalizat un bloc de locuințe pe Aleea Strugurilor, nr.76, în zona CUG. A vândut apartamentele, a luat banii și s-a apucat de alte lucrări. În urmă a rămas dezastru. Odată cu venirea primăverii au ieșit în evidență lucrările de proastă calitate. Sistemul de hidroizolație era ca și inexistent, la primele ploi observându-se infiltrațiile. Dezvoltatorul Ștefan Popescu nu a mișcat un deget. Asta până recent, când au intervenit inspectorii de la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași. Au aplicat o amendă de 50.000 de lei constructorului contractat de afacerist cu mențiunea că trebuie să repare deficiențele. Au termen până în luna octombrie.

Dezvoltatorul imobiliar construiește Scala Residence, un complex îngrămădit de locuințe colective

Acum, toate resursele lui Ștefan Popescu sunt concentrate pe zona Bucium, unde construiește Scala Residence. Traficul rutier va fi blocat în zonă după ce apartamentele vor fi vândute. Dacă inițial blocurile de locuințe colective trebuiau să aibă locurile de parcare în demisolul imobilelor, proiectul a fost modificat. În această afacere a pus umărul și Primăria Iași. A fost eliberată o nouă autorizație de construire pe numele societății STP Business SRL, controlată de Ștefan Popescu. Documentul prevede ca la demisolul a trei clădiri să fie schimbată funcțiunea. În loc de garaje vor fi amenajate apartamente, 12 la număr, cu 2 și 1 cameră. Un apartament cu 2 camere are o suprafață cuprinsă între 53,30 și 60,93 mp, iar un apartament cu 1 cameră are 46,25 metri pătrați. În total, surplusul este de 642 metri pătrați. La un preț de vânzare de minimum 1.000 euro pe metru pătrat, Ștefan Popescu câștigă 642.000 euro. Cartierul Scala Residence, de pe fundac Plopii fără Soț, înseamnă 9 imobile cu regimul de înălțime D+P+2.

Adauga un comentariu