Actualitate

Diego Armando Maradona a murit, legenda trăiește! Iată cele mai frumoase goluri înscrise de fotbalist – FOTO, VIDEO

Publicat: 26 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Diego Armando Maradona a murit legenda trăiește Iată cele mai frumoase goluri înscrise de fotbalist - FOTO VIDEO
Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani

Diego Armando Maradona a murit în cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie 2020. Supranumit copilul de aur al fotbalului, Maradona a fost găsit mort în propria casă. Cel mai probabil, cauza decesului a fost un infarct. Cu toate că a fost o zeitate pe teren, viaţa extrasportiva înconjurată de multe abuzuri de substanţe interzise şi-a spus cuvântul.

Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani şi a lăsat în urma lui milioane de fani îndoliaţi şi sute de mii de copii care i-au urmat paşii. BZI.RO prezintă câteva dintre cele mai frumoase goluri înscrise de fotbalist.

Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani

Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani şi a lăsat în urma lui o carieră de fotbalist ireproşabilă. Maradona a jucat fotbal de club pentru Boca Juniors, Napoli și Barcelona în timpul unei cariere strălucitoare, unde a câștigat multe trofee.

Maradona a devenit cunoscut pentru momentul său „mâna lui Dumnezeu” împotriva Angliei în Cupa Mondială din 1986. Cu meciul bine pregătit, Maradona l-a pe portarul Angliei, Peter Shilton, și a lovit cu mâna mingea în plasă. Meciul s-a încheiat cu 2-1 în fața Argentinei – cu Maradona marcând și celălalt gol – și ulterior au câștigat tot turneul.

Maradona s-a născut în Lanus, în provincia Buenos Aires din Argentina, în 1960. Până la vârsta de 16 ani, el a debutat pentru echipa argentiniană de top, Argentinos Juniors, devenind cel mai tânăr jucător care a făcut acest lucru.

Maradona s-a mutat în Europa cu giganții spanioli Barcelona în 1982.

El a fost atât de dorit încât Barcelona a trebuit să plătească o taxă record de 5 milioane de lire sterline pentru serviciile sale.

Doar doi ani mai târziu, Maradona s-a mutat în echipa italiană Napoli pentru o altă sumă record mondial. De data aceasta a fost de 6,9 ​​milioane de lire sterline.

Aici și-a făcut cu adevărat amprentă, transformând echipa în câștigători ai titlului pentru prima dată în sezonul 1986-1987. Era adorat de fani și în mod regulat nu-și putea părăsi casa fără să se formeze o mulțime de oameni afară. Problemele personale au început să afecteze cariera lui Maradona după victoria Argentinei în Cupa Mondială din 1986.

Controversatul Maradona

Maradona a avut probleme cu alcoolul și drogurile în timpul carierei sale, în timp ce se străduia să facă față reflectoarelor de a fi cel mai bun jucător din lume. În timpul petrecut cu Napoli, a fost acuzat și de autoritățile italiene că are o relație strânsă cu mafia italiană.

În 1994, a fost trimis acasă de la Cupa Mondială, după ce a dat pozitiv pentru o substanță interzisă. Odată ce s-a retras din fotbalul profesionist, Maradona a avut numeroase probleme de sănătate legate de fluctuația sa de greutate, necesitând o intervenție chirurgicală de urgență. De asemenea, a fost criticat pentru opiniile sale politice din Argentina natală și a fost acuzat de rasism.

Maradona este considerat de mulți drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile datorită abilităților sale pe teren. Într-o carieră de două decenii, a marcat peste 300 de goluri la nivel de club și 34 de goluri pentru Argentina.

Maradona vs Hagi

Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori pe teren, de-alungul timpului. Cea mai memorabilă partidă a fost la Campionatul Mondial din 1990, când Hagi a mers în vestiarul Argentinei pentru a-i cere tricoul. „A fost drăguţ, m-a primit, mi l-a dat, a fost un moment unic pentru mine. A fost unic, va rămâne întotdeauna în inima noastră”, a spus Hagi despre acel moment.

“Am pierdut un jucător imens, un geniu, Dumnezeu să-l odihnească în pace. Prea tânăr… Pentru mine e un fotbalist enorm, atât de mare, s-a stins repede, prea repede. E o zi tristă la nivel mondial! Dumnezeu să-l odihnească în pace. Marii sportivi, geniile ca el au tras după ei copiii, să iubească fotbalul, să fie lângă el. Nimeni n-o s-o facă la fel ca el”, a spus Hagi, extrem de afectat.

Adauga un comentariu