Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Digestie: bicarbonatul de sodiu este sigur? Ce contraindicatii exista?
Digestie: bicarbonatul de sodiu este sigur? Ce contraindicatii exista?

Digestie: bicarbonatul de sodiu este sigur? Ce contraindicatii exista?

31 mart. 2021, 15:54,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a digera mai usor alimentele, multi dintre noi ingeram bicarbonat de sodiu. Există un pericol în a-l consuma în fiecare zi și pe termen lung? Este bicarbonatul de sodiu cu adevărat eficient în lupta împotriva refluxului acid?

Nu, nu există niciun risc în consumul de bicarbonat de sodiu pe termen lung. Sucul de varză este eficient în toate inflamațiile cronice ale intestinului. Acest suc nu este ușor de înghițit, dar atunci când nu îl aveți, administrarea de bicarbonat de sodiu în fiecare zi nu este o problemă. În general, trebuie să știți de ce aveți probleme digestive. Nu este important să tratați consecințele, ci mai degrabă să găsiți cauza. Și dacă găsim cauza, cum ar fi o dereglare a vezicii biliare sau a pancreasului, vor apărea tulburări: reflux biliar etc.

Pericolul de a inghiti bicarbonat de sodiu în fiecare zi este de a ascunde prezenta unei patologii mai grave. Bicarbonatul de sodiu este eficient în combaterea refluxului acid, deoarece acționează ca un tampon împotriva acidității. Bicarbonatul de sodiu este, prin urmare, eficient împotriva refluxului acid si arsurilor la stomac. Ascensiunea este mai puțin acidă. De asemenea, puteți adăuga si câteva picături de lămâie in bicarbonat.

Dacă nu aveți hipertensiune, puteți apela și la lemn dulce. Dar atenție la lemnul dulce: hipertensiv. Toate plantele, inclusiv cele mai inofensive plante, pot fi periculoase.

Toate plantele aromatice ar trebui folosite în fiecare zi. Condimentele, de asemenea, deoarece facilitează digestia, previn flatulența, gazele. Ar trebui consumate cu moderatie, deoarece unele condimente și plante pot prezenta un pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *