Local

Din cauza pandemiei de Covid-19, Zilele Iașului vor arăta diferit! Ce spune Mihai Chirica, primarul municipiului Iași

Publicat: 19 sept. 2020
Zilele Iașului vor arăta diferit
Anul, acesta, Zilele Iașului vor arăta diferit față de ceilalți ani, din cauza epidemiei de coronavirus

Zilele Iașului vor arăta diferit! Într-o conferință de presă organizată astăzi la Primăria Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica a anunțat noile condiții de desfășurare ale Zilelor Iașului de anul acesta. Mihai Chirica a anunțat că, din cauza pandemiei de CoVid-19, anul acesta ieșenii nu vor mai asista la concert și că s-a exclus Târgul Vinului pentru a evita eglomeratia și, astfel, răspândirea CoVid-19.

Zilele Iașului vor arăta diferit. Doar târguri de Zilele Iașului

„Târgurile vor fi amplasate în principiu pe aceleași locații pe care le-am folosit și în anii precedenți, Hala Centrală, respectiv stradă Costachi Negri. Ne gândeam să păstrăm în continuare Târgul de Blănuri pentru că vine și sezonul rece, există și o ramură a vânzătorilor dar și a cumpărătorilor în perioada sezonului rece și am spus că nu este cazul să luăm această posibilitate. Renunțăm pe cât posibil la alimentația publică pentru că este foarte greu, așa cum spuneam, să ținem oamenii distanțați.

Dacă nu putem să socializăm pentru că trebuie să ne protejăm, atunci e mai bine să nu creăm această problemă. În general, încercăm să păstrăm o atitudine cât mai decentă și pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. În ziua slujbei, pe 14 octombrie, rupem orice activitate comercială inclusiv pe Ștefan cel Mare. Eu cred că în această manieră vom putea să trecem și Sărbătorile Orașului. Nu le putem evita complet, este nedrept pentru generațiile care sunt vii în momentul de față, dar va trebui să o facem cu mai multă decență, cu cât mai puține sau deloc infectări”, a precizat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Cum se va desfășura coada la Sfânta Cuvioasă Parascheva

„Pe data de 14 octombrie ne așteptăm la un aflux mare de pelerini, de altfel ne așteptăm cu toții, inclusiv Jandarmeria. Măsurile de organizare vor fi foarte rigide. Dreptul legitim al celor care cred în Dumnezeu și în Sfânta Cuvioasă Parascheva, trebuie să-l acceptăm, dar va trebui să înțeleagă toată lumea că nu se va mai putea sta la coadă cum s-a stat până acum, câte 3-4 în rând și tot așa”, mai spune Mihai Chirica.

În ceea ce privește obișnuită coadă kilometrică de oameni, primarul Mihai Chirica spune că se vor lua toate măsurile necesare pentru a se păstra distanțarea. Acesta spune că se așteaptă ca obișnuita coadă să fie de două sau chiar trei ori mai mare decât în anii precedenți.

„Rândul pelerinilor va fi separat sută la sută de orice alt contact. Nu se vor primi decât cât încap. Vom reuși să ne mobilizăm”, a încheiat primarul Mihai Chirica.

Așadar, trebuie să ne obișnuim cu ideea că Zilele Iașului de anul acesta vor arăta diferit față de cele precedente.

Adauga un comentariu