Actualitate

Din ce cauză ne îngrășăm mai ușor iarna. Cum poți ține greutatea corporală sub control

Publicat: 04 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Din ce cauză ne îngrășăm mai ușor iarna. Cum poți ține greutatea corporală sub control
Anumite obiceiuri pe care le avem iarna ajută din plin la creșterea greutății corporale

În general, în sezonul rece kilogramele se adună mult mai ușor. Așadar, iată din ce cauză ne îngrășăm mult mai ușor iarna. Ei bine, se pare că anumite obiceiuri pe care le avem ajută din plin la creșterea greutății corporale.

Iarna, zilele sunt mai scurte, aerul mai rece și parcă blugii devin din ce în ce mai strâmți. Însă aceasta nu este doar o impresie, pentru că iarna organismul acumulează mai multe kilograme decât în mod obișnuit. Mai mult, în acest anotimp, unele obiceiuri tind să aibă o oarecare greutate.

Așadar, numai gândul că vei acumula câteva kilograme în plus îți poate strica sărbătorile de iarnă. Numai că, dacă ții cont de câteva reguli simple, vei simți pe pielea ta că ai ocolit acumularea kilogramelor în plus.

Din ce cauză ne îngrășăm mult mai ușor iarna

În cele ce urmează veți afla care sunt motivele pentru care iarna te îngrași mai ușor. Astfel, nu va trebui să schimbi garderoba actuală cu una cu un număr sau două mai mare.

În primul rând nu faci destulă mișcare. Atunci când se întunecă devreme, tot ce vrei să faci este să stai în pat. Însă tot ce trebuie să faci este să te echipezi cu echipament sportiv și să faci mișcare chiar. Poți face asta chiar în casă, dar ar fi de preferat să ieși la aer. Această activitate asigură arderi de până la 450 de calorii pe ora).

De asemenea, kilogramele se adună și de la mesele pline de sărbători. În acest caz, regula de bază este să încerci să eviți consumul de alimente bogate în grăsimi. Totodată, continuă să adaugi în mesele zilnice legume și fructe și evită să bei prea mult alcool.

Nu în ultimul rând, un metabolism ridicat poate duce la creșterea în greutate dacă nu ținem cont de ceea ce mâncăm. Și aceasta deoarece, în sezonul rece, organismul arde mai multă energie pentru a păstra căldura corpului.

Alte cauze ale scăpării de sub control a greutății

Depresia este unul dintre efectele tulburărilor sezoniere care pot afecta rutina zilnică. Atunci când pleci de la birou iar afara s-a întunecat deja, cu siguranță când vei ajunge acasă vei vrea doar să iei o gustare și să te bagi în pat. Iar aceasta duce la acumularea unor kilograme în plus. De aceea, este recomandat să te trezești de dimineață și să profiți din plin de razele soarelui pentru a face exerciții.

Stresul este o altă cauză a îngrășării pe timp de iarnă. Această perioada aglomerată a anului, în goana după cadouri, îți golește rapid cardul. Iar stresul este un factor care crește nivelul cortizolului și, implicit, forțează organismul să rețină grăsimile. Astfel, senzația de foame va fi amplificată.

Cel mai bine este să nu sari peste micul dejun, pentru că îți va oferi doză de energie necesară și vei diminua senzația de înfometare pe parcusul zilei. Totodată, continuă să faci exerciții și nu uita de plimbările în aer liber. Dar cel mai important, ține minte că petrecerile sunt prilej de distracție și relaxare, nu doar de a mânca din toate bunătățile pregătite.

Acum, că tot știi din ce cauză ne îngrășăm mai ușor iarna, poți acorda o atenție mai mare tuturor acestor aspecte și să menții sub control greutatea corporală.

Adauga un comentariu