Stiri si curiozitati

Din ce sunt făcute jeleurile. Beneficiile desertului și cel mai simplu mod de pregătire

Publicat: 29 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Din ce sunt făcute jeleurile. Beneficiile desertului și cel mai simplu mod de pregătire
Compoziția gelatinei în sine nu are aproape niciun beneficiu

Tot mai multe persoane se întreabă din ce sunt făcute jeleurile. După metoda de preparare, dulciurile sunt făcute diferit. Adesea sunt create din zahăr, ciocolată și alte produse. Dar jeleul are un mod complet diferit de a fi găti. Acesta este unul dintre puținele produse pe care toată lumea le iubește.

Jeleul este un desert foarte interesant, prezentat sub forma unei soluții alimentare coloidale, care are la bază fructe și gelatină. După răcire, masa capătă consistența jeleului. Cuvântul vine din Franța. În traducere, „jeleu” este un gel, jeleu, fiind folosit doar pentru alimente dulci. La jeleuri se adaugă fructe proaspete și congelate, siropuri, sucuri. În timpul gătirii, se toarnă gelatină. Acesta din urmă este un produs de origine animală, obținut prin fierberea, uscarea și măcinarea oaselor, tendoanelor și a altor părți ale corpului animal. Gelatina trebuie folosită conform rețetei, altfel, datorită adăugării unei cantități mai mari, este posibil să apară un gust neplăcut.

un bol cu jeleuri de casa pe o masa langa o lingura
Experții notează proprietățile valoroase ale jeleului datorită efectului pozitiv asupra sistemului cartilajului uman

Din ce sunt făcute jeleurile. Sfaturi pentru a pregăti un desert delicios acasă

Acum există diferite rețete pentru a obține jeleu. Poate fi pectină și agar-agar. Aceste produse sunt pe bază de plante, deci sunt grozave pentru jeleuri. Se întăresc bine chiar și la temperaturi ridicate și nu strică gustul produsului.

Pectina nu trebuie adăugată în cantități mari, altfel desertul poate deveni tulbure. Dar acest lucru nu se va întâmpla cu agar-agar. Substanța este creată din alge brune și roșii, este format din polizaharide, deci se obține un jeleu puternic. Acest produs are o culoare și o transparență bogată festiv, iar fructele sau un model pe o farfurie ar trebui să fie vizibile pe masă.

mai multe jeleuri colorate
Există 2 ingrediente în jeleul natural, sucul de fructe și gelatină

Pentru a obține gustul și aroma originală, la deserturi se adaugă vin roșu, sherry, suc de lămâie, vin de porto, lichior. Produsele trebuie servite reci, cu mousse, siropuri, sosuri dulci. Ca decor sunt folosite fructe de pădure, cercuri de fructe, frișcă. Pentru ca totul să meargă perfect, fundul vaselor pentru turnarea gelatinei trebuie să fie cald, pentru că atunci nu vor apărea cocoloașe. Recipientele din aluminiu nu trebuie folosite, deoarece materialul va face ca produsul să aibă un gust rău și să se întunece.

Compoziția gelatinei. Proprietățile valoroase ale desertului

Există 2 ingrediente în jeleul natural, sucul de fructe și gelatină. Produsul finit este îmbogățit cu vitamine și minerale, totul depinde de tipul de suc folosit. De exemplu, sucul de cireșe conține vitaminele C, D, A, acizi organici și fibre alimentare. De obicei, în astfel de băuturi există componente minerale, fier, potasiu, calciu, zinc.

mai multe farfurii cu jeleuri
Pectina, conform oamenilor de știință, elimină sărurile metalelor grele din organism, în special plumbul

Compoziția gelatinei în sine nu are aproape niciun beneficiu. Sarcina sa principală este de a îngroșa lichidul. Dar, în general, compoziția chimică este mai utilă decât dăunătoare. Produsul are un conținut scăzut de calorii, aproximativ 80 kcal la 100 g. Astfel, desertul poate fi consumat și de persoane care urmează o dietă pentru a scăpa de burtă.

Experții notează proprietățile valoroase ale jeleului datorită efectului pozitiv asupra sistemului cartilajului uman. Produsul protejează împotriva artritei și a micozei unghiei. Gelatina este esențială pentru oase, unghii și păr. Cu acesta, va fi posibilă refacerea țesutului cartilajului.

Pectina, conform oamenilor de știință, elimină sărurile metalelor grele din organism, în special plumbul. Agar-agar cu umflare crește în volum, umple intestinele, stimulând astfel peristaltismul. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de fibre grosiere. Agar-agar elimină toxinele din organism.

Acum că ai aflat din ce sunt făcute jeleurile, este bine să știi că nu există restricții stricte privind utilizarea produsului. Principalul lucru este să-l folosești cu moderație, altfel greața și disconfortul sunt posibile. Astfel, jeleul nu provoacă nici un rău.

un desert din jeleu cu fructe
Jeleul este un desert foarte interesant, prezentat sub forma unei soluții alimentare coloidale, care are la bază fructe și gelatină
Adauga un comentariu