Razboi în Ucraina

Din toamnă, Ucraina mobilizează femeile în războiul cu Rusia. În caz de refuz, vor fi sancţionate firmele pentru care lucrează

Publicat: 04 aug. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Din toamnă Ucraina mobilizează femeile în războiul cu Rusia. În caz de refuz vor fi sancţionate firmele pentru care lucrează
Ucraina mobilizează femeile în războiul cu Rusia

De la 1 octombrie 2022, Ucraina mobilizează femeile care au o anumită profesie în războiul cu Rusia. Această decizie vine după ce la 1 octombrie 2021, Ministerul ucrainean al Apărării a emis Ordinul nr. 313, care prevede înregistrarea femeilor din peste 100 de profesii legate de specializările militare.

femei inrolate in armata ucraineana
Ministerul Apărării al Ucrainei a încercat să calmeze spiritele, precizând că nimeni nu va recurge la mobilizarea forțată a femeilor

Ucraina mobilizează femeile în războiul cu Rusia

În războiul cu Rusia, Ucraina va mobiliza femeile care lucrează în următoarele domenii profesionale: medicină, medicină veterinară, comunicare, presă, TV și radio, IT, inginerie, metrologie, psihologie, finanțe, traduceri, industrie alimentară, cartografie, poligrafie, chimie, geografie, fizică, astronomie, sociologie etc. Aşadar, orice femeie cu studii superioare sau care lucrează domeniile amintite în ordin trebuie să se înregistreze la comisariatele militare începând cu data de 1 octombrie.

Conştienţi ca o astfel de decizie va stârni panică, Ministerul Apărării al Ucrainei a încercat să calmeze spiritele, precizând că nimeni nu va recurge la mobilizarea forțată a femeilor și că înregistrarea acestora la comisariatele militare va fi benevolă până la sfârșitul anului curent. Totodată, angajatorii vor fi amendați dacă nu vor avea grijă ca femeile să se înregistreze la comisariatele militare.

Aşadar, dacă o asistentă medicală nu va dori să se înregistreze la comisariatul militar, potrivit ordinului, angajatorul va trebui să insiste în a o convinge pentru că, în caz contrar, spitalul va fi amendat. Pare a fi totuşi un cerc legislativ vicios, pe care multe voci îl traduc ca fiind înregistrare militară obligatorie.

De asemenea, angajatorul trebuie să se asigure că femeile care lucrează deja într-o întreprindere sunt luate în evidența militară.

„În timpul angajării, femeile vor fi verificate privind documentele de înregistrare militară”, se precizează în document.

Autoritățile ucrainene au mai precizat că față de femei nu se vor aplică aceleași legi ca față de bărbați în perioada războiului. Însă,, de la 1 octombrie, femeile înregistrate la comisariatele militare vor putea părăsi Ucraina doar cu permisiunea autorităților.

Oficialii din domeniul Apărării de la Kiev au explicat că înregistrarea nu înseamnă că femeile sunt înrolate obligatoriu sau mobilizate imediat în armată, ci că acestea sunt luate în evidență pentru a estima numărul lor.

Odată înregistrare militar, acestea nu se vor mai bucura de dreptul la circulație liberă și vor putea fi mobilizate oricând în armată. Aşadar, mobilizarea nu înseamnă neapărat activități militare, ci e vorba despre faptul că armata are nevoie de contabili, traducători, bucătari, ingineri, purtători de cuvânt, medici sau asistenți medicali.

colaj femei inrolate in armata
Înregistrarea nu înseamnă că femeile sunt înrolate obligatoriu sau mobilizate imediat în armată, ci că acestea sunt luate în evidență pentru a estima numărul lor

Sancțiuni ale SUA pentru presupusa iubită a preşedintelui Putin

Într-o altă ordine de idei, amintim că SUA au lansat o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, ce o vizează exclusiv pe Alina Kabaeva, presupusa iubită a preşedintelui Vladimir Putin. Fosta gimnastă olimpică pe care Trezoreria americană a descris-o ca deținând legături strânse cu numeroase companii ruse, este ţinta celui mai recent răspuns al Washingtonului la războiul din Ucraina.

De asemenea, pe lângă presusupusa iubită a președintelui Putin, Alina Kabaeva, Trezoreria americană a mai precizat că ultimă rundă de sancțiuni asupra Rusiei din partea Statelor Unite ale Americiii vizează, de asemenea, Publichnoe Aktsionernoe Obschestvo Magnitogorskiy Metallurgicheskiy Kombinat (MMK), unul dintre cei mai mari producători de oțel din lume, precum și pe proprietarul majoritar și președintele consiliului de administrație, Viktor Rashnikov. Această decizie a fost luată deoarece MMK este unul dintre cei mai mari contribuabili din Rusia și reprezintă o sursă substanțială de venituri pentru guvernul rus.

Cu toate că Trezoreria americană a declarat că Alina Kabaeva se află la conducerea Naţional Media Group, un grup de organizaţii media pro-Kremlin, preşedintele rus Vladimir Putin nu a recunoscut vreodată că ar exista o legătură romantică între ei.

De asemenea, amintim că Moscova este dispusă să negocieze o soluţie ‘paşnică’ la conflictul din Ucraina, dar în propriile sale condiţii, a declarat miercuri, 3 august, Dmitri Peskov.

Continuând subiectul femeilor cu un rol important în desfășurarea războiului purtat de bărbați, amintim că de la 1 octombrie, Ucraina mobilizează femeile în războiul cu Rusia.

Comentarii
Adauga un comentariu