Sport

Dinamo mai primește o lovitură! Obligată să mai dea un milion de euro, pentru o altă datorie

Publicat: 04 mai 2020

Dinamo București trebuie să facă rost de 1 milion de euro pentru a scăpa de datoria către jucătorul Ionuț Șerban.

Dinamo se pare că a rezolvat problema cu licența, datorită implicării suporterilor, după cum a anunțat ex-impresarul Ioan Becali, dar gruparea din Ștefan cel Mare are acum altă problemă pe cap.
Conducerea roș-albilor trebuie să facă rost de un milion de euro pentru a achita o nouă datorie, care le-a dat foarte multe bătăi de cap în ultimii ani.

Cum a ajuns Dinamo să fie datoare cu un milion de euro

Ce se întâmplă de fapt? Ionuț Șerban (24 de ani), mijlocașul lui Dinamo, nu mai vrea să continue cu roș-albii și din sezonul viitor, decât în anumite condiții. În cazul în care va pleca Șerban de la Dinamo se va activa instant o clauză potrivit căreia Vasile șiman, fostul patron al Sportului Studențesc, va încasa suma cu șase zerouri.

„E adevărat, nu am ajuns la un acord când am discutat ultima oară. Rămăsese că nu prelungim. Eu le-am zis că rămân la Dinamo doar dacă voi juca. Dacă va fi ca până acum, nu mai vreau să stau! Am vrut garanții. Ei mi-au răspuns că nu-mi pot garanta asta”, a spus Șerban.

Conducerea lui Dinamo a încercat să-l convingă pe Șerban să mai renunțe din salariu.

„Nu am acceptat un salariu mai mic. Nu e vorba de bani, dar nici nu pot accepta mai puțin decât am în acest moment. Nu pot să las de la mine mai mult decât am lăsat toți anii aceștia”, a mai spus Șerban.

Cum s-a ales Dinamo cu Ionuț Șerban, „prizonierul de lux”

Actualul contract dintre Dinamo și Ionuț Șerban expiră la 30 iunie 2020, dar jucătorul vrea alte condiții financiare din vara aceasta. Potrivit unor surse apropiate de Digi Sport, Șerban le va cere oficialilor roș-albilor ca lunar să fie remunerat cu suma de 8.000 de euro!
Alexandru David, fostul președinte al lui Dinamo, a vorbit despre acest subiect în februarie 2019.

„Ionuț Șerban poate sta la Dinamo atât timp cât poate să joace fotbal. Nu contractul lui Vasile Șiman este cel care îl ține aici, ci cel al lui Anghelache. Cred că Șiman doar a semnat, dar nu putea să refuze. Când cineva vine și-ți pune în față un asemenea contract, nu cred că spui «vezi că nu e OK pentru tine». În contract scrie, pe scurt, că dacă jucătorul, din motive care nu țin de el, își termină înțelegerea, Dinamo trebuie să îi dea 1 milion de euro lui Șiman”, a declarat atunci la Digi Sport, Alexandru David

În ianuarie 2018, Vasile Șiman explica în ce condiții se poate rezolva marea problemă a lui Dinamo.

„Nu cunosc toate detaliile, există un contract pe care l-a semnat jucătorul în 2013 și pe care îl cunoaște foarte bine. Întrebați-i pe cei de la Dinamo despre acest lucru.
Soluții sunt pentru a rezilia contractul, dar dacă Șerban pleacă undeva, el o să vrea condițiile de la Dinamo. Așa e normal, nu?”, a spus, la acel moment, Șiman.

5.000 de euro este salariul lui Ionuț Șerban la Dinam

Adauga un comentariu