Local

Direcția de Sănătate Publică Iași: Câte persoane se află în izolare la domiciliu și în carantină, pe raza județului

Publicat: 16 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Direcția de Sănătate Publică Iași Câte persoane se află în izolare la domiciliu și în carantină pe raza județului
Direcția de Sănătate Publică Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași. Câte persoane se află în izolare la domiciliu și în carantină, pe raza județului Iași. Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19.

Direcția de Sănătate Publică Iași. Câte persoane se află în izolare la domiciliu și în carantină

Direcția de Sănătate Publică Iași. Câte persoane se află în izolare la domiciliu și în carantină, pe raza județului Iași. Un număr de 4.022 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 263 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 29 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Alte misiuni instituționale

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 872 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

ISU a efectuat 20 misiuni, din care: 8 transporturi către unități spitalicești, 10 decontaminări biologice și 2 alte misiuni specifice (verificare, întreținere și stabilizare corturi de triere).

IPJ a efectuat 142 misiuni specifice.

IJJ a efectuat 28 misiuni, din care: 4 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină, 11 misiuni de cooperare cu IPJ și 11 alte misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 48 misiuni, din care: 18 misiuni de transport către unități spitalicești, 1 transport către spaţii de carantină, 5 transport probe biologice, 22 decontaminări biologice și 2 alte misiuni specifice.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și 1 mijloc auto.

DSP a efectuat 59 misiuni, din care: 22 misiuni inspecţie la centrele de carantina și 37 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Precizări ale Grupului de Comunicare Strategică

Având în vedere dezbaterile din spaţiul public referitoare la evoluţia epidemică a noului coronavirus (COVID-19) în România şi necesitatea continuării măsurilor de protecţie sanitară, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele precizări:

Adoptarea stării de alertă începând cu 15 mai a.c. a survenit pe fondul unei evoluţii reduse a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, raportat la numărul persoanelor vindecate. În acest context, autorităţile au adoptat o serie de măsuri de relaxare pentru reluarea unor activităţi sociale şi economice.

De asemenea, în intervalul de până la 1 iunie a putut fi constatată o rată semnificativ mai mare a persoanelor vindecate în comparaţie cu cea a persoanelor infectate, fapt care a permis continuarea şi extinderea graduală a măsurilor de relaxare. În următoarea săptămână, moment în care a fost analizată intrarea într-o nouă etapă care să permită reluarea unor noi activităţi sociale şi economice, s-a menţinut o rată superioară a numărului persoanelor vindecate în raport cu cele infectate.

În ceea ce priveşte cazurile de infectări înregistrate în ultimele zile, observăm faptul că dinamica acestora a intrat pe un trend crescător, cu un ecart semnificativ faţă de numărul persoanelor vindecate.

Această evoluţie negativă a raportului dintre numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) şi numărul persoanelor vindecate reclamă un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societăţii în ansamblul său. Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetăţeni este singura garanţie că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menţinute şi că se poate continua în siguranţă cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privinţa activităţilor sociale şi economice.

Adauga un comentariu