Economic Local

Direcția Silvică Iași comandă lucrări de împădurire! Valoarea contractului este de 200.000 de euro

Publicat: 12 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Direcția Silvică Iași comandă lucrări de împădurire Valoarea contractului este de 200.000 de euro
Pădurile din județul Iași vor fi regenerate

Mai multe păduri din județul Iași vor fi regenerate. Direcția Silvică va organiza licitația pentru serviciile de silvicultură la începutul lunii martie 2022. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Și în 2021 au fost organizate procedurii similare

Noi lucrări de împădurire sunt anunțate de Direcția Silvică Iași. Licitația privind furnizarea serviciilor pentru silvicultură este programată pe data de 01.03.2022. Valoarea estimată a contractului este de 1.078.859 lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro.

”În vederea asigurării reușitei lucrărilor de împădurire se vor respecta cu strictețe regulile de transport, manipulare, depozitare și plantare a puieților. Lucrările pentru instalarea culturii forestiere se recomandă a fi executate primăvara înainte de intrare în vegetație sau toamna după căderea frunzelor și încheierea sezonului de vegetație, în zilele cu temperaturi pozitive. Primăvara, plantatul trebuie să se încheie înainte de intrarea în vegetație a puieților, iar toamna înainte de a îngheța solul. Distanța dintre puieți pe rând va fi de 1,0 m, iar între rânduri de 2 m, în cazul plantațiilor de gorun și amestec, în cazul plantațiilor de plop alb schemele sunt diferite și ocolul silvic va preciza schema de plantare odată cu predarea amplasamentului”, se arată în caietul de sarcini.

Direcția Silvică Iași comandă lucrări de împădurire pentru 5 loturi

Procedura va fi împărțită în 5 loturi: Iași 1 (Moreni, Prisăcani, Macarăști), Iași 2 (Cilibiu, Coada Stâncii, Șendreni), Iași 3 (Luceni, Vânători, ), Podu Iloaiei și Pașcani.

”Beneficiarul va asigura cantității necesare de puieți din pepinierele proprii sau de la alte direcții. Lucrările de plantare și completări vor fi realizate în perioada de repaus vegetativ, perioadă strict determinată de evoluția temperaturilor diurne și nocturne. Pentru toate lucrările executate se vor întocmi situații de lucrări-recepții, care se vor însuși de executant și beneficiar. Recepția se va efectua pentru lucrări terminate (operațiuni complete) la nivelul unității amenajistice, imediat după finalizarea lucrărilor”, se mai arată în documentația procedurii.

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 10 luni. În 2021 a fost organizată o campanie de împădurire cu ajutorul mai multor voluntari. Puieții folosiți la campania de împădurire din anul 2021 au fost crescuți în pepinierele din Iași, respectiv Pepiniera Galata.

Autoritatea contractantă a comandat lucrări și anul trecut

Anul trecut, Direcția Silvică Iași a lansat altă licitație, privind achiziția serviciilor de exploatare forestieră. Au fost vizate fondurile forestiere din localitățile Dobrovăț, Lunca Cetățuii, Hârlău, Pașcani, Podu Iloaiei, Răducăneni și Pădureni. Valoarea estimată a procedurii a fost de 2.431.632 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 de euro. Direcția Silvică a lansat și licitația pentru asigurarea serviciilor de regenerare forestieră.

Au fost depuse oferte din partea Candium SRL, Overly Impex SRL, Remcet Prim SRL, Cim Prim SRL, Pădurea de Argint SRL, La Morex SRL, Sav Silva SRL, Building Planted SRL, Koket Wash SRL, asocierea Silvo Micond SRL – Consultanță și Închirieri SRL. Rămâne de văzut dacă vor fi ofertanți pentru lucrările de împădurire din 2022 comandate de Direcția Silvică Iași.

Adauga un comentariu