Local

Directoarea unei şcoli din Iaşi, Iftime Alida Elena, a fost declarată incompatibila de către ANI! Semnă contracte de zeci de mii de lei pentru soţul ei

Publicat: 02 iun. 2020

Directoarea Şcolii Gimnaziale Oţeleni, Iftime Alida Elena a fost declarată incompatibila de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Iftime Alida Elena care ocupa şi funcţia de consilier local al comunei Oţeleni a semnat acte, conform ANI, prin care soţul ei a încasat venituri în valoare totală de 43.400 de lei.

În speţă, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani pentru a demara o anchetă referitoare la contractele semnate de aceasta

Zeci de mii de lei, contracte în doar un singur an.

În comunicatul de presă transmis de ANI se descrie, pas cu pas, faptul că în perioadă mai 2017- septembrie 2018, din funcţia de director al Şcolii Gimnaziale Oţeleni, Itime Alida Elena a semnat contracte către soţul ei, contracte de o valoare totală de 43.400 lei

” Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, Județul Iași, cu privire la posibila încălcare de către IFTIME ALIDA – ELENA, Director al Școlii Gimnaziale Oțeleni, Județul Iași și Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Oțeleni, a dispozițiilor art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (în formele în vigoare până la data de 28.07.2017, respectiv începând cu data de 28.07.2017). În perioadă mai 2017 – septembrie 2018, în exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director al Școlii Gimnaziale Oțeleni, persoana evaluată a semnat acte în temeiul cărora soțul persoanei evaluate a obținut venituri în sumă totală de 43.400 lei.”

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, Județul Iași a fost sesizat, iar suspecţilor li s-a adus la cunoştinţă acest lucru. De menţionat este faptul că persoanele cercetate au dreptul la apărare şi se bucura, până la o decizie finală a judecătorilor, de prezumţia de nevinovăţie.

”Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (în formele în vigoare până la data de 28.07.2017, respectiv începând cu data de 28.07.2017).

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. TRIPON IOSEFINA VIORICA, PELTECU GHEORGHE și IFTIME ALIDA – ELENA nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.”

Adauga un comentariu