National

Director DSP, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19: „Nu am nici semnal mai bun la telefon şi nici nu prind bulgarii fără antenă!”

Publicat: 12 ian. 2021
vaccinare împotriva COVID-19
”Am parcurs nişte luni foarte grele, probabil vor mai veni alte câteva luni grele dar măcar acum putem vedea luminiţa de la capătul tunelului”, a mai scris directorul DSP Alba.

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a afirmat că, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19, nu are nici semnal mai bun la telefonul mobil şi nici nu prinde bulgarii fără antenă. Se pare că acesta a ironizat teoriile conspiraționiste, care circulă în ultimul timp despre vaccinul împotriva coronavirusului.

”Nu am nici semnal mai bun la telefon şi nici nu prind bulgarii fără antenă! Lăsând gluma la o parte, n-am stat pe gânduri şi azi m-am vaccinat anti-COVID. (…) Este datoria mea de cetăţean, fiu, tată şi persoană publică direct implicată în lupta cu COVID-19 să fac tot posibilul să mă protejez şi să le transmit celor apropiaţi mesajul că, la momentul actual, vaccinul este singura soluţie”, a scris pe Facebook directorul DSP Alba.
Acesta anunţă că din 15 ianuarie este preconizată lansarea celei de-a doua etape a vaccinării care va fi extinsă şi la alte categorii de persoane, în primul rând fiind vizată populaţia la risc, şi anume adulţii cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice.

Directorul consideră că vaccinul reprezintă „luminiţa de la capătul tunelului”.

”Am parcurs nişte luni foarte grele, probabil vor mai veni alte câteva luni grele dar măcar acum putem vedea luminiţa de la capătul tunelului”, a mai scris directorul DSP Alba.

Câte persoane au fost vaccinate astăzi împotriva COVID-19

Conform datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 către Institutul Național de Sănătate Publică, prin intermediul aplicației Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 12 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. În ultimele 24 de ore, au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 15.257 de persoane.

2. Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 140.447.
3. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 56 reacții comune și minore, dintre care:
– 20 reacții de tip local;
– 36 reacții generale.
4. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
484 comune și minore, dintre care:
– 193 reacții locale cu durere la locul injectării;
– 291 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);
* Menționăm că 1 reacție este în curs de investigare.
Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina anti-COVID-19

Marți, 12 ianuarie, la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina anti-COVID-19, vineri, pe 15 ianuarie, atunci când începe etapa a doua a campaniei de vaccinare.

Fiind întrebat daca prin decizia de a nu se vaccina la debutul campaniei de imunizare, a sporit neîncrederea populatiei in vaccin, liderul statului a oferit următorul răspuns:

„Nu, nu cred ca s-a produs nicio neincredere. Dimpotriva, decizia a fost sa fie vaccinat in primul rand personalul medical. Acest lucru se intampla. Nu am dorit nici eu nici premierul sa ne bagam in fata. Ar fi fost probabil mesajul gresit. Dar vineri, 15 ianuarie, incepe a doua etapa de vaccinare in care este prevazuta vaccinarea de exemplu a personalului di invatamant,a persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbiditati, cu boli cronice, a personalului esential de exemplu Cotroceni, Guvern. Si pentru a marca debutul eu ma voi vaccina public vineri pe 15 ianuarie.

Comentarii
Adauga un comentariu