Actualitate

Directorul INSP, Adriana Pistol: „România nu este departe de a înregistra 20.000 de noi infectări”

Publicat: 06 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Directorul INSP Adriana Pistol România nu este departe de a înregistra 20.000 de noi infectări
Directorul INSP a declarat faptul că ignoranța față de măsurile de protecție ar putea duce România și până la 20.000 de cazuri noi de infectări pe zi

Directorul INSP, Adriana Pistol a susținut într-o conferință de presă faptul că România nu este departe de a înregistra un număr și mai mare de infectări. Aceasta spune că fără vaccinarea populației, trecerea prin această pandemie este anevoioasă.

Dr. Adriana Pistol a subliniat ca pe lângă vaccin, să nu neglijăm celelalte măsuri de protecție, precum masca, igiena și distanțare fizică.

Directorul INSP, despre posibilitatea de a ajunge la 20.000 de cazuri pe zi

Într-o conferință de presă, susținută azi, 6 octombrie 2021, Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutul Național pentru Sănătatea Publică (INSP), dr. Adriana Pistol, a vorbit despre ,tendința în creștere a numărului de cazuri.

Conform acesteia, dacă românii nu vor continua să respecte măsurile de distanțare fizică, protecție sanitară și să se vaccineze, România ar putea ajunge și la 20.000 de cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2 zilnic.

„Depinde de noi, depinde de ce ne dorim, depinde de ce facem în fiecare zi, depinde de cât de serioşi suntem în autoprotecţie şi protejarea celor din jur, depinde dacă mergem acum să ne vaccinăm, depinde de toate acestea.

„Dacă vom păstra acelaşi trend în care nu facem nimic, da, nu suntem departe de 20.000”, a declarat Adriana Pistol.

Dr. Adriana Pistol, despre utilitatea măștii pe timp de pandemie

De asemenea, la aceeași conferință, dr. Adriana Pistol a mai oferit declarații despre eficiența măștii de protecție. Conform directorului INSP, masca este suficientă în anumite condiții, însă nu ne putem baza doar pe aceasta, fiind necesare respectarea tuturor măsurilor

„Masca şi-a dovedit utilitatea. Sigur că nu este un mijloc perfect, sigur că nu ne-am fi dorit să ajungem aici, mizând pe o populaţie protejată prin vaccin şi nu printr-un lucru de genul ăsta, cum este masca, dar masca va avea o influenţă, chiar dacă nu foarte mare, dar va avea în mod sigur o influenţă asupra evoluţiei bolii, sigur că nu este singurul lucru care poate să influenţeze această evoluţie, este doar unul dintre lucrurile care pot să aducă un aport la reducerea numărului de cazuri. Primul, în mod evident, este vaccinarea.

Al doilea este distanţarea fizică, evitarea aglomeraţiilor, al treilea: igiena personală. Este un cumul de măsuri care sunt necesare dacă vrem să vedem efecte foarte serioase asupra evoluţiei pandemiei. Dar masca este unul dintre ele”, a mai declarat Adriana Pistol.

Doza patru de vaccin în România

Tot în cadrul unei conferințe de presă, dr. Valeriu Gheorghiță și dr. Adriana Pistol au transmis astăzi, 6 octombrie 2021, faptul că în cazul persoanelor imunodeprimate, recomandarea va fi de „trei doze de vaccin Covid-19 încă de la început”.

„Având în vedere faptul că Agenția Europeană a Medicamentului a transmis că se pot recomanda trei doze de la început, pentru că toate studiile au arătat că efectul imunogen, creșterea nivelului de anticorpi este mult mai bună în cazul celor trei doze, în comparație cu două doze, cred că schemă completă, cel puțin pentru moment, va rămâne schema cu două doze și ulterior va fi modificată.”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiță.
Amintim faptul că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Dintre acestea, 264 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Adauga un comentariu