National

Directorul Spitalului Județean Vaslui, testat pozitiv cu noul coronavirus. Se află în comă

Publicat: 11 aug. 2020
Directorul Spitalului Județean Vaslui, testat pozitiv cu noul coronavirus. Se află în comă
Directorul Spitalului Județean Vaslui, testat pozitiv cu noul coronavirus

Managerul Spitalului Județean din Vaslui, Ana Smaranda Rinder, a ajuns de urgenţă la unitatea medicală, simțindu-se foarte rău. În urma testării a rezultat că este pozitivă la infecția cu noul coronavirus.

Managerul unităţii medicale se află în comă

În acest moment, managerul unităţii spitaliceşti este în comă și colegii se luptă pentru a-i salva viața.

Femeia ar fi luat coronavirusul din staţiunea Costinești, fiind plecată cu un grup de tineri la mare, împreună cu fiul sau. Și acesta a fost diagnosticat cu virusul Covid-19, dar este asimptomatic.

La scurt timp după întoarcerea la Vaslui, managerul ar fi participat la o întâlnire cu mai mulți medici și cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică, întâlnire la care au participat aproximativ 30 de persoane.

Angajat al Ministerului Sănătăţi, confirmat cu noul coronavirus

Marţi, 11 august 2020, a fost confirmat al doilea caz pozitiv de infecţie cu noul coronavirus, în cadrul Ministerului Sănătăţii. Acesta este contact direct cu prima angajată ce a fost testată pozitiv în cursul zilei de ieri.

Ministerul Sănătăţii a confirmat cel de-al doilea caz de infectare cu virusul Covid-19 în rândul contactilor direcţi ai primului caz. Angajatul prezintă simptome, se afla în izolare la domiciliu şi va fi internat într-o unitate spitalicească de boli infecţioase.

„Ministerul Sănătăţii confirmă identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contacţilor direcţi ai primului ca pozitiv. Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare şi care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a informat, marţi, ministerul.

Primul caz de coronavirus la Ministerul Sănătății din România

Luni seara, 10 august 2020, Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul conform căruia o angajată a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV 2. În cursul zilei de astăzi se va realiza o dezinfecţia în toate spaţiile în care aceasta îşi desfăşura activitatea.

”În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacti accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii în cursul zilei de astăzi va avea loc o dezinfecţie a spațiilor în care persoanele cu care aceasta a intrat în contact direct vor fi şi ele supuse operaţiunii de dezinfectare.

”Mai mult, într-o etapă imediat următoare se va face încă o dezinfecţie a tuturor spatiilor şi birourilor din MS şi se vor lua măsuri suplimentare de protecţie a personalului care îşi desfăşoară activitatea în clădirea centrală. Precizăm că, angajata MS este internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Caz de Covid-19 şi la sediul Primăriei Capitalei

Un caz similar, de infectarea cu coronavirus, precum cel de la Ministerului Sănătăţii a avut loc şi la Primăria Capitalei în luna martie a acestui an.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis faptul că o angajată a Primăriei Municipiului Bucureşti era suspectă de infectare cu noul virus Covid-19. Era vorba despre nora bărbatului confirmat pozitiv cu Covid-19 pe data de 9 martie 2020.

„Inclusiv noi, la Primăria Capitalei, avem o persoană care este nora bolnavului care a fost declarat aseară în această situaţie. În acest moment este internată împreună cu soţul său şi fiul său la Spitalul Victor Babeş. S-au realizat toate testele şi aşteptăm rezultatele. Am luat măsurile care se impun.

Toţi colegii săi au intrat de azi în izolare la domiciu. Fac parte din această anchetă epidemiologică a DSP. În ceea ce priveşte zona în care se află respectiva direcţie, în care lucrează această doamnă, s-a realizat dezinfecţie cu un dezinfectant de nivel foarte înalt. În funcţie de rezultatul testelor se vor lua măsuri şi mai serioase”, declara Gabriela Firea la vremea respectivă.

Adauga un comentariu