Eveniment-Social

Discuții aprinse la CJ. Ședință fierbinte la Primăria din Târgu Frumos – UPDATE

Publicat: 20 nov. 2019

UPDATE: Scandalul la CJ a continuat şi în ceea ce-l priveşte pe Ionel Vatamanu, primarul oraşului Târgu Frumos. Liberalul Vasile Cotiuga a arătat că acesta are o condamnare pentru conflict de interese. În schimb, edilul a scos la liman cazierul judiciar, susţinând că e curat ca lacrima.

După cinci şedinţe ordinare de plen, timp în care proiectul a tot fost respins, Executivul CJ a reuşit o victorie. Este vorba de trecerea în administrarea CJ a unui teren de 1.725 mp de la CL Ruginoasa pentru o bază sportive. Asta deşi opoziţia s-a opus şi astăzi.

UPDATE: Şedinţa de CJ a început cu scandal. Între Executivul CJ şi aleşii judeţeni s-au iscat dispute politice pe proiectele instituţiei, mai ales că în aceste zile este campanie electorală
La această şedinţă de la Primăria Târgu Frumos sunt prezenţi 36 de consilieri judeţeni din 37. Singurul absent este liberalul Cătălin Moroşanu.

UPDATE:Iaşul are un nou consilier local! Astăzi a depus jurământul

În cadrul şedinţei de Consiliu Local, Iaşul are un nou consilier local. Adrian Acostoaei, membru PMP a preluat, oficial, mandatul de Consilier Judeţean.

Știre inițială: O nouă ședință a Consiliului Județean Iași în deplasare. Aleșii Iașului se vor întruni la sediul Primăriei orașului Târgu Frumos. Pe ordinea de zi vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre, unele vizând discuții cu scandal

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul zilei de astăzi, 20 noiembrie, într-o nouă ședință ordinară a instituției. Întâlnirea deliberativului județean va avea loc la sediul primăriei Târgu Frumos, cu începere de la ora 10:00.
Consilierii județeni vor analiza și discuta peste 30 de proiecte de hotărâre. Printre altele, consilierii vor dezbate o serie de proiecte ce țin de reabilitarea drumurilor județene. Un alt proiect este legat de analiza asocierii cu localitatea Miroslava pentru parcul industrial din comună. Aleșii județului vor dezbate un proiect referitor la solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Local Ruginoasa a unei suprafețe de 1.725 mp pentru realizarea unui teren de fotbal acoperit.

„Echipa de juniori de la Ruginoasa, câștigătoare națională a primei ediții a Cupei Satelor la Fotbal, și-a adjudecat în weekendul trecut titlul de campionă a județului Iași la această competiție. Cred că acești copii, care ne reprezintă cu cinste, merită suținuți mai departe, iar dorința lor cea mai mare este să aibă un teren de fotbal al lor. Să nu piardă săptămânal cel puțin șase ore pe drumuri pentru a se antrena pe stadioane din Pașcani sau în județul Neamț. Sper să găsim colaborare în rândul tuturor consilierilor județeni”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Proiecte ce țin de DGASPC pe ordinea de zi

Consilierii județeni vor mai discuta și proiecte privind închiderea centrelor rezidențiale mari care adăpostesc persoanele cu dizabilități. Totodată, în calcul au fost luate și proiecte de hotărâre privind sectorul agricol.

„Un alt proiect cu notă socială este cel privind aprobarea transmiterii unei părți din bunul imobil situat în orașul Târgu Frumos. Bunul va fi transmis din domeniul public al județului Iași și administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului în domeniul public al orașului Târgu Frumos. Consiliul Județean și Direcția și-au asumat închiderea centrelor de plasament de tip vechi. În orașul Târgu Frumos, pe terenuri puse la dispoziție de autoritatea locală au fost construite trei case în care au fost cazați copiii din fostul Centru de Servicii Sociale Târgu Frumos. Căminul vechi, aflat în incinta fostului centru de plasament, a rămas fără utilitate. Primăria intenționează să îl transforme într-un un obiectiv de natură socială- cămin de bătrâni”, a mai spus Maricel Popaloading...

Adauga un comentariu