Eveniment-Social

Discutii confidentiale pe Skype. Si-a asumat riscul de a incerca ceva nou in acest domeniu

Publicat: 04 aug. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Discutii confidentiale pe Skype. Si-a asumat riscul de a incerca ceva nou in acest domeniu
1

@ Din cabinet, intreaga activitate s-a mutat in mediul online @ Tarifele raman aceleasi, iar discutiile raman secrete @ Cuplurile sunt cele mai interesate de aceasta metoda si doresc profesionalism si seriozitate pentru a-si rezolva problemele

Totul se desfasoara online pe o adresa de Skype. Orice conversatie ramane secreta si nimeni nu are acces la arhiva. Este o metoda indrazneata de a veni in sprijinul celor care au nevoie de un raspuns imediat intr-o situatie de criza. Pentru 60 de minute se percepe o taxa de aproximativ 50 de lei, in conditiile unei sedinte individuale. Cand in fata monitorului se afla un cuplu, taxa este de 70 de lei. Aceste tarife sunt percepute pentru o singura sedinta de psihoterapie. Andra Dumitrascu, in varsta de 28 de ani, a decis sa porneasca aceasta afacere la scurt timp dupa ce a renuntat la un post de consilier scolar dintr-un liceu din Iasi. Chiar din timpul facultatii s-a gandit la specializarea care prezinta interesul cel mai mare pe piata. Dupa absolvirea Facultatii de Psihologie a decis sa se specializeze in Terapie de cuplu si familie, activitate desfasurata si in mediul online.

„Am lucrat o perioada de timp ca si consilier scolar, dar am decis sa pornesc singura in aceasta activitate. In scoli este foarte mare nevoie de consilieri scolari care sa mentina o legatura cu elevii, dar din pacate sunt avantaje si dezavantaje. Recunosc, m-am bucurat de sustinerea sotului, inclusiv de ajutorul financiar pentru a face acest pas. Nu este usor sa intri pe piata in acest domeniu, din acest motiv am ales sa ofer sedinte de psihoterapie si in mediul online. Practic, totul se desfasoara pe platforma Skype. Sunt persoane care prefera sa ramana in mediul lor de confort, locuinta proprie si chiar la birou. Toate discutiile raman confidentiale, iar tarifele sunt aceleasi ca intr-un cabinet individual”, a precizat Andra Dumitrascu, psiholog, cu specializare in psihoterapie de cuplu si familie.

Pe Skype se pot oferi si cele mai intime secrete

Primii clienti au fost barbati, impinsi de la spate de partenerele de viata. Cele mai frecvente probleme in cupluri raman lipsa comunicarii, frustrarile, degradarea vietii intime sau distribuirea sarcinilor in gospodarie. Cel mai greu este sa fie in fata unei camere web ambii parteneri, mai ales cand la mijloc sunt subiecte legate de viata sexuala, atractia fizica, considerate inca tabu. Sunt situatii in care sunt necesare sfaturi concrete legate de importanta impartasirii fanteziilor sexuale, planificarea unor momente romatice si chiar sfaturi in privinta achizitionarii unei lenjerii intime mai incitante pentru ca un cuplu sa functioneze si din punct de vedere sexual. „Sunt rare cuplurile care accepta de comun acord sa participe la sedinte de psihoterapie. De obicei doar unul dintre parteneri ajunge fata in fata cu psihoterapeutul. De curand doi barbati au solicitat serviciile mele, dar au renuntat dupa cateva sedinte pentru ca nu si-au putut convinge partenerele sa-i insoteasca. Este adevarat ca se semneaza un contract de prestari servicii, dar fiecare poate renunta in orice moment. Pe Skype se mentine legatura mult mai usor si oricand pot intra in legatura cu ei prin intermediul spatiului virtual. Nu am reusit sa mai intru in contract cu Casa Judeteana de Asigurari Iasi (CJAS) pentru ca a fost prea tarziu sa-mi depun dosarul. Chiar daca reuseam, depindeam tot de un medic specialist”, a mai subliniat psihologul.

Adauga un comentariu