Eveniment-Social

Dispută în CJ pe banii pentru sport. Un consilier județean cere fonduri de la executivul instituției

Publicat: 22 oct. 2019

Situație tensionată la vârful Consiliului Județean (CJ) Iași. Un ales al instituției a cerut conducerii CJ alocarea fondurilor necesare dezvoltării resurselor sportive. Liberalul Vasile Cotiugă a arătat că este timpul ca președintele Maricel Popa să lase politica și să-și îndrepte atenția către acest domeniu. „Îi cer lui Maricel Popa să finanțeze sportul de performanță ieșean. PSD a uitat de sport. Zilele trecute, o altă echipă a Iașului, cea de tenis de masă, s-a retras din competiții pentru că nu mai are fonduri. Legea permite finanțarea sportului de performanță, sunt programe în acest sens. Iașul suferă la acest capitol însă. Din păcate, Maricel Popa nu vrea să dea bani și pune mereu piedici”, a menționat Vasile Cotiugă.

Consilierul județean este și președintele Comisiei pentru Tineret și Sport

Consilierul județean este și președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, postură de pe urma căreia a propus mai multe proiecte. Cotiugă a arătat însă că, de fiecare dată, Maricel Popa a refuzat să le introducă pe ordinea de zi a ședințelor de plen. La ședința ordinară de mâine, 23 octombrie, plenul CJ va discuta un proiect legat de Gala Sportului Ieșean. Și de această dată, consilierii județeni au arătat că se impune spijinirea sportivilor și nu transformarea evenimentului într-unul politic. „Gala Sportului Ieșean trebuie să fie una singură, nu să facă atât Primăria, cât și CJ câte una. Nu ne dorim ca acest eveniment să fie unul de propagandă. Consiliile județene din țară alocă constant bani pentru susținerea sportului. La Iași nu se dorește acest lucru. Cer CJ Iași să se îndrepte cu foarte mare atenție asupra sportului de performanță”, a mai spus consilierul județean.

Acesta a mai spus și că liberalii vor vedea dacă votează proiectul de parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret în privința organizării galei. „Dacă banii ar merge la sportivi direct, noi vom vota proiectul. Dacă este o finanțare pentru propaganda lui Maricel Popa, atunci o să ne mai gândim. Banii trebuie să ajungă la sportivi. Punct”, a mai precizat Vasile Cotiugăloading...

Adauga un comentariu