Titlurile zilei

Distracția unor tineri a fost stricată de polițiști. Oamenii legii au găsit droguri într-o mașină parcată suspect în Copou: „Au devenit agitați când ne-au văzut” – FOTO

Publicat: 19 dec. 2023
_____ Vizualizări 26 Comentarii
Distracția unor tineri a fost stricată de polițiști. Oamenii legii au găsit droguri într-o mașină parcată suspect în Copou Au devenit agitați când ne-au văzut - FOTO
Cei 5 tineri aveau asupra lor un pachet în care aveau un produs vegetal cu miros puternic

Polițiștii locali din Iași au depistat 5 tineri în zona Copou, într-o mașină care staționa într-un loc suspect. Văzând comportamentul ciudat al acestora, au fost făcute percheziții, iar oamenii legii au găsit droguri în autoturism

La data de 18 decembrie 2023, în jurul orei 02:00, polițiștii locali patrulau în zona Copou. Când au ajuns pe str. Sărărie, au observat doi tineri lângă un autovehicul parcat mai retras. Oamenii legii au făcut verificările, iar mai apoi au descoperit că în mașină erau mai multe persoane, iar asupra lor aveau un pachet cu droguri.

Oamenii legii au găsit droguri la 5 tineri în Copou

Polițistul local Ioan Pal se afla la serviciu în acel moment și patrula cum face de obicei. Alături de colegii săi a depistat imediat comportamentul suspect al tinerilor și a continuat verificările. Ioan Pal a mai avut situații în trecut în care a depistat consumatorii de droguri de pe străzile din Iași.

„În timp ce patrulam, am zărit o mașină care staționa într-un loc mai retras. Au fost mai multe indicii, când am văzut mașina și ne-am oprit, era șoferul și o femeie afară. Au devenit cam agitați când ne-au văzut, fata a fugit spre partea dreaptă a mașinii și a deschis portiera. Ne-am apropiat pentru a îi legitima. Șoferul ne-a spus că este doar el cu prietena, însă, când a deschis geamul, în partea șoferului am observat că mai erau trei persoane în spate, un alt semnal de alarmă. Deodată am simțit și un miros înțepător, asupra lor aveau și un grinder pe care l-au folosit pentru a fărâmița produsul suspect.

Atunci am continuat procedura și i-am legitimat pe toți, a trebuit să fim foarte atenți să nu ne scape ceva, iar în mașină am găsit un pachet cu un produs vegetal. Am cerut și ajutorul unui echipaj pentru că erau 5 persoane, iar fiind și două femei, nu am putut să le percheziționăm, așa că i-am transportat la secție. Una dintre fete a început să și plângă, a fost o situație mai tensionată, dar în cele din urmă nu au fost incidente grave”, povestește Ioan Pal, polițist local.

Suspecții vor fi anchetați în continuare

 Ioan Pal
Ioan Pal nu este la prima intervenție în care a depistat droguri la suspecți

Cazul a intrat în atenția Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Serviciul Antidrog. În acest moment, ancheta este în desfășurare, pentru a stabili exact ceea ce s-a întâmplat și de unde au fost procurate substanțele interzise.

„Persoanele identificate: C.T. – 22 ani din Iași (bărbat); C.T. – 19 ani din Iași  (femeie); C.C.A. – 18 ani din Iași (femeie); B.R.A. – 21 ani din Tg. Frumos (bărbat); M.R.A. – 21 ani din Valea lupului (bărbat). La controlul corporal sumar au fost găsite bucăți de staniol și un produs vegetal de culoare verde oliv sub formă de muguri și frunze. Persoanele au fost conduse la sediul Poliției Locale Iași unde s-au întocmit actele procedurale pentru a fi înaintate la IPJ – BCCO Iași”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Oamenii legii, care au intervenit în Copou, nu sunt la prima situație în care au găsit droguri la tinerii din Iași.

Comentarii
  • ANONIMUL este un milițian corupt, angajat direct din sursa externă la miliția romană cu efectuarea unor cursuri de paza și priveghi de 3 luni, care iși manifesta frustrările aici. FELICITĂRI POLIȚIȘTILOR LOCALI pentru activitățile si rezultatele dvs !

  • Mai bine s-ar plimba seara prin cartiere sa mai sperie copiii needucati, de care parintii nu stiu nimic. Unii cred ca daca isi lasa copiii afara ii educa cainii, si sunt fericiti ca au scapat de ei. De ce Doamne iarta-ma faceti unii copii?

  • In primul rand, nu aveau voie sa ii caute in masina, in al doilea rand, serios? Asta e articol de ziar? Ca 5 adolescenti au fost surprinsi cu niste iarba la ei? Acusi o sa vad stiri si cu 5 tineri care beau o bere, da’ mai retras… Vreti o tara ca in afara, no? Pai vedeti ca “afara”, nu s doar salarii mari. Afara sunt si gay, este si iarba. Ambele legale in pana mea de inapti ce sunteti. Tara de rahat…

  • “În timp ce patrulam, am zărit o mașină” Tărănusul zărește în zare el nu vede ca a terminat la seral vai de capul lui și acum fugărește 5 puști care fumai și ei un cui. Rușine Gardienilor Publici

  • Toți frustrați care au comentat la acest articol… …(gardieni publici, țăranusul ….sunt imbecili și societății.. scursuri din maternitate…analfabeți care prin natura lor umbresc pământul degeaba ….orice comentariu care va fi scris împotriva acestui articol…..sunt obostii ,care mama lor a fost nevoita sa dea naștere acestor imbecili .

  • Pe strada Petre Andrei din Copou, colt cu str. Costachescu, strada cu sens unic , masinile stau parcate zilnic pe partea dreapta si pe trotuar pe partea stanga a strazii, intre orele 7:30-18:00. Toti elevii, studentii si riveranii nu au pe unde sa circule. Mai grav, masinile cu livrări mancare catering si tineri teribilisti circula cu 100 km/h pe aceasta strada ingusta! Puneti dâmburi primaria-Iasi! Tragedia este inevitabila . Un om va muri strivit de masina. …

  • Știrea nu este ca nenea PAL” (Despre obiecte sau ființe) Care are o culoare puțin intensă, ștearsă” Nenea ăsta de la țară, șters și cu o culoare mai puțin decât normal a fugărit copii care erau și ei teribiliști în fața fetelor.

  • Toți colegii îl cunoaștem pe ăsta cu nume de material de mobilier care e un meltean să nu zic țăran ca și eu sunt de la țară dar asta e de pe altă planetă. Un incompetent fără nicio pregătire reală. Măscărici în uniformă verde fosforescent.

  • Ăștia care comentați aiurea și care sunteți pro-droguri, nu uitați ca nu sunteți decât niște gunoaie, niste drogați care aveți creierele prăjite! Iar mamele voastre, mai bine făceau un mare kk, decât să vă pișșe pe voi!

  • Gardianul se dă militian? Vezi dacă ai terminat liceul la seral , forțat acum te crezi detectiv și strici seara unor adolescenți care ce să vezi fumai și ei o țigară la fel ca majoritatea tinerilor din Europa.

Adauga un comentariu