International

Dmitri Medvedev: „Dacă NATO le va oferi fanaticilor ucraineni sisteme Patriot, vor deveni imediat o țintă legitimă a forţelor noastre armate”

Publicat: 29 nov. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Dmitri Medvedev Dacă NATO le va oferi fanaticilor ucraineni sisteme Patriot vor deveni imediat o țintă legitimă a forţelor noastre armate
Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat marţi Alianţa Nord-Atlantică să nu furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat marţi Alianţa Nord-Atlantică să nu furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot şi să nu trimită personal, acuzând NATO că este o „entitate criminală” pentru că oferă armament „regimurilor extremiste”, conform agenţiei Reuters, scriu Agerpres și Mediafax.

„Dacă, aşa cum a sugerat secretarul general NATO Jens Stoltenberg, Alianţa le va oferi fanaticilor ucraineni sisteme Patriot şi personal NATO, vor deveni imediat o ţintă legitimă a forţelor noastre armate”, a declarat Dmitri Medvedev, preşedintele Consiliului prezidenţial pentru Siguranţă Naţională de la Moscova, citat de agenţia Reuters.

Nu este clar la cine se referă oficialul rus că va deveni ţintă, la sistemele Patriot, la forţele ucrainene sau la personalul NATO.

Dmitro Kuleba a cerut generatoare de electricitate şi sisteme antibalistice Patriot

Această postare a fostului preşedinte rus, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, vine după o alta de asemenea cu referire la NATO, în prima zi a reuniunii ministeriale de la Bucureşti.

„Lumea civilizată nu are nevoie de această organizaţie. Ea trebuie să se pocăiască în faţa umanităţii şi să fie dizolvată ca entitate criminală”, a scris Medvedev, potrivit Reuters.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a cerut marţi, la reuniunea NATO de la Bucureşti, generatoare de electricitate şi sisteme antibalistice Patriot, conform cotidianului Le Monde, dar nu este clar dacă Alianţa va da curs solicitării.

SUA iau în considerare trimiterea sistemelor de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina

SUA iau în considerare trimiterea sistemului de apărare antirachetă Patriot în Ucraina pentru a-și sprijini capacitățile de apărare aeriană împotriva atacurilor rusești, a declarat marți un înalt oficial american în apărare.

„Patriot este una dintre capabilitățile de apărare aeriană care este luată în considerare”, a adăugat oficialul.

Patriot este conceput pentru a contracara și distruge rachetele balistice cu rază scurtă

Sistemul de rachete de apărare aeriană Patriot – Patriot înseamnă „Phased Array Tracking Radar to Intercept of Target” – este conceput pentru a contracara și distruge rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune, avioanele avansate și rachetele de croazieră.

Apărarea aeriană a Ucrainei este „prioritatea principală” a SUA, a adăugat oficialul.

„Ne uităm la toate capabilitățile posibile care i-ar putea ajuta pe ucraineni să reziste atacurilor rusești, așa că toate capacitățile sunt pe masă și ne uităm la ce pot face Statele Unite, ne uităm la ceea ce aliații și partenerii noștri. poate face și analizând combinații de capabilități care ar fi utile”, a adăugat oficialul.

Comentarii
  • Asa se intelege ca orice tara din nati- o poate fi tinta rachetelor rusesti si… Al treilea e pe drum , bate la usa. Sa speram ca in ultimul moment inele tari europene sa inteleaga care este scopul acestui război, scopurile ca sunt mai multe si marioneta minte proasta comanda si cere iar slugile ajunse in sapa de lemn executa. Intelegem scopurile acestui război, niste nebuni

  • Un soarece de buzunar, trompeta surda a lui Putin. Unde sunt trupele de elita, comandourile speciale, care sa-i aduca la dreapta judecata internationala pe acesti nemernici, fie ei rusi, ucrainieni sau americani. Interese de saracire, interese de dominare si de sugere a resurselor tarilor mici.

Adauga un comentariu