Actualitate

Dodon a încercat să fugă din Moldova în România. Procurorii cer arest la domiciliu

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dodon a încercat să fugă din Moldova în România. Procurorii cer arest la domiciliu
Dodon a încercat să fugă din Moldova în România

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, riscă să revină în arest la domiciliu după ce Procuratura Anticorupție a înaintat joi un demers la Curtea Supremă de Justiție cu privire la înlocuirea măsurii preventive de a nu părăsi țara, relatează deschide.md.

În data de 19 ianuarie, avocații lui Igor Dodon au înaintat în instanță o cerere prin care au solicitat încuviințarea ca acesta să părăsească Republica Moldova, în perioada 28 ianuarie – 5 februarie, pentru a urma un tratament de reabilitare post Covid-19 în România, la fiului său.

Dodon a încercat să fugă din Moldova în România

Aceștia au anexat mai multe acte ce ar confirma necesitatea deplasării peste hotare.

Procuratura Anticorupție a precizat că în data de 25 ianuarie medicul al cărui nume și prenume era indicat în documentul medical a declarat că nu-i este cunoscut pacientul menționat și că ar fi aplicat ștampila pe Trimiterea-Extras la rugămintea unei colege.

Potrivit medicului, solicitarea a fost făcută de o colegă care examinează în mod curent familia Dodon și care se află în relații apropiate cu aceștia, fiind soția unui consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, membru al fracțiunii partidului din care a făcut parte și inculpatul.

Procurorii au efectuat joi ridicări de documente și dispozitive informatice

Totodată, potrivit sursei citate, procedurile indicate în trimitere nu sunt necesare a fi efectuate peste hotare, acestea fiind disponibile și în Republica Moldova, iar în protocolul clinic național privind tratamentul infecției Covid-19 (forma gravitate medie), nu există astfel de recomandări.

În aceste condiții, procurorii au efectuat joi ridicări de documente și dispozitive informatice, iar toate acțiunile vor fi examinate prin prisma săvârșirii infracțiuni de confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale care acordă drepturi.

Fostul președinte al Republicii Moldova a fost trimis în judecată de procuratura anticorupție

Potrivit acuzațiilor aduse lui Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova a urmărit promovarea intereselor lui Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, care au creat și condus o organizație criminală,  aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din Republica Moldova, dar și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă. De asemenea, acesta a pretins și a acceptat de la aceștia o sumă cuprinsă între 600.000 și 1.000.000 de dolari americani.

Adauga un comentariu