Local

Doi amici au dat lovitura într-o singură noapte! Au furat 25 de telefoane mobile din zona Gării Iași. Nu au apucat să facă bani pentru că au dat nas în nas cu poliția

Publicat: 14 ian. 2021
Polițiștii din Iași în uniformă și doi hoți cu cătușe la mâini
Polițiștii din Iași și doi hoți prinși

Doi tineri din Iași au reușit să fure 25 de telefoane mobile într-o singură noapte. Nu au apucat să se bucure de pradă pentru că au fost ridicați de polițiști. Mai mult decât atât, oamenii legii au reușit să mai pună mâna pe încă 4 hoți care au spart mai multe magazine

Doi tineri au reușit să fure 25 de telefoane mobile într-o singură noapte. Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au identificat doi tineri bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, aceștia ar fi pătruns în sediul unei societăți comerciale din municipiul Iași, de unde ar fi sustras 25 de telefoane mobile, prejudiciul fiind recuperat.

De asemenea, în aceeași noapte, cei doi tineri ar fi încercat să pătrundă într-o societate din comuna Ciurea, cu intenția de a sustrage bunuri. Cercetările continuă. Și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au identificat patru tineri cercetați pentru furt calificat și tentativă la furt calificat. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, aceștia ar fi încercat să pătrundă într-o societate comercială din municipiul Pașcani, în scopul de a sustrage bunuri.

Totodată, ar fi pătruns într-o altă societate, de unde ar fi sustras țigarete și băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 500 de lei. De asemenea, în noaptea de 11 spre 12 ianuarie, cei patru tineri ar fi pătruns într-o societate din municipiul Pașcani, fără a sustrage vreun bun, iar ulterior ar fi sustras bani și băuturi alcoolice dintr-o altă societate din municipiul Pașcani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 200 de lei. În baza probatoriului administrat în cauză, pe 12 ianuarie, unul dintre tinerii bănuiți de comiterea faptelor, în vârstă de 18 ani, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

O tânără din Iași a fost condamnată după ce a furat chiloți tanga

O tânără în vârstă de 19 ani s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni, din pricina unei perechi de chiloți tanga. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea Dariei Roman la opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru furt calificat.

„Instanța ia act că persoana vătămată, prin reprezentanții săi legali, nu a formulat pretenții civile în cadrul procesului penal”, au precizat judecătorii în cazul tinerei de 19 ani.

Procesul tinerei de 19 ani a început pe data de 12 martie 2019. Asta, după ce tânăra fusese reținută și arestată preventiv de pe data de 22 februarie până pe 13 aprilie 2019. Prin rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a tinerei de 19 ani, pentru furt calificat.

„În seara zilei de 20 februarie 2019, în jurul orei 21:00, inculpata a sustras produse alimentare și nealimentare în valoare de 82,90 lei dintr-un magazin aflat într-un complex comercial din municipiul Iași”, au menționat procurorii ieșeni.

Așadar, în seara zilei de 20 februarie 2019, Secția III de Poliție a fost sesizată prin 112 de agenții de securitate din magazin cu privire la faptul că au prins o tânără de 19 ani după ce ar fi sustras produse alimentare și nealimentare fără a le plăti.

Ce a spus la audieri tânăra prinsă cu chiloții furați

La audieri, tânăra a povestit că locuiește la bunica sa, în municipiul Iași. Pe 20 februarie 2019, ea s-a întâlnit cu o prietenă, B.I., și au stabilit să meargă la magazinul din complexul comercial situat în centrul Iașului, pentru a face cumpărături. Cele două tinere au intrat în magazin în jurul orei 19:15. Acestea au luat un coș pentru cumpărături, în care ambele au pus diferite produse.

„Spre deosebire de martora B.I., inculpata a mai luat din magazin o bucată de cașcaval afumat, o pereche de chiloți tanga și un balsam de păr de la L’Oreal, pe care le-a ascuns în geanta pe care o avea asupra ei, cu intenția de a le sustrage. Acțiunea sa a fost observată de dispecerul magazinului, care a anunțat agentul de securitate de pe linia caselor de marcat, pentru ca acesta să urmărească dacă inculpata achită produsele ascunse. După ce a ascuns în geantă produsele menționate, inculpata s-a îndreptat cu martora la casa de marcat, unde au achitat doar produsele din coș, fără ca inculpata să le plătescă și pe cele ascunse în geantă, după care s-au îndreptat spre ieșirea din magazin”, au mai spus procurorii.

Anchetatorii au mai afirmat că, în momentul în care s-au apropiat de ieșirea din magazin, cele două tinere au fost oprite de agentul de securitate, care a întrebat-o pe Daria Roman dacă a sustras produse din magazin, moment în care aceasta a recunoscut comiterea faptei. Agentul de securitate le-a cerut să-l însoțească într-o cameră anexă a magazinului, de unde a adresat o cerere privind intervenția unui echipaj de Poliție. În prezența oamenilor legii, tânăra de 19 ani i-a predat reprezentantului magazinului produsele pe care le-a luat.

„Cu ocazia audierii în faza de urmărire penală, inculpata a recunoscut comiterea faptei, susținând că a comis-o la inițiativa prietenei sale, B.I. Martora a infirmat cele susținute de inculpată, declarând faptul că nu a știut că inculpata a sustras produse din magazin și că nu a văzut momentul în care aceasta le-a sustras”, au încheiat anchetatorii ieșeni.

Ulterior, tânăra de 19 ani a fost trimisă în judecată și condamnată din cauza perechii de chiloți tanga și a celorlalte produse.

Comentarii
Adauga un comentariu