Arte vizuale

Doi ani de existenţă pentru Muzeul Luvru Abu Dhab

Publicat: 12 nov. 2019

Doi ani de existenţă pentru Muzeul Luvru Abu Dhab. Muzeul Luvru Abu Dhabi a sărbătorit doi ani de existenţă, fără opera „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume atribuit lui Leonardo da Vinci. Tabloul a dispărut după vânzarea sa din 2017.

Acest tablou nu a mai apărut în public de la vânzarea sa cu 408 milioane de euro la Christie’s. El ar fi trebuit expus în septembrie 2018, dar muzeul a anunţat amânarea sine die a expoziţiei.

Directorul muzeului Manuel Rabaté a spus că: „este o întrebare care va fi adresată oraşului”, referitor la autorităţile Emiratului.

Doi ani de existenţă pentru Muzeul Luvru Abu Dhab

Experţii cred că pictura se află în rezervele muzeului Luvru Abu Dhabi. Pe de altă parte gurile rele susțin ca opera de arta nu a fost niciodata acolo.

Kenny Schachter, colecţionar stabilit la Londra, spune ca tabloul ar fi in posesia prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed ben Salmane.

Luvru Abu Dhabi este prima filială a celebrului muzeu în afara Franţei.

„Suntem foarte mândri că am ajuns la două milioane de vizitatori”, a declarat Rabaté cu ocazia celei de-a doua aniversări a instituţiei. „Asta arată că ne-am găsit locul în Abu Dhabi şi în societatea din Emirate”.

Omagiu pentru relațiile dintre Franța si Emiratele Unite

Un bulevard care duce către Luvru Abu Dhabi a fost oficial botezat pe 11 noiembrie cu numele „Jacques Chirac”.  O ceremonie oficială a avut loc la muzeu în prezenţa lui Claude Chirac, fiica fostului şef de stat care a murit în septembrie.loading...

Adauga un comentariu