Local

Doi bărbați din județul Iași, arestați preventiv pentru 30 de zile. Acuzațiile aduse: viol, respectiv ucidere din culpă

Publicat: 04 aug. 2021
anchetatori la fața locului
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 03.08.2021, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de doi inculpați

G.G.G. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Acesta a pătruns în imobilul victimei și după aplicarea mai multor lovituri în zona feței și nu numai a violat-o. Femeia are nevoie de îngrijiri medicale timp de 7 zile.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 03.08.2021, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul G.G.G. pentru săvârşirea infracţiunii de Viol, faptă prevăzută de art. 218 alin. (1) Cod penal.

Din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că:

– în noaptea de 25/26.07.2021, inculpatul G.G.G. a pătruns fără drept în imobilul unde locuieşte persoana vătămată R.M. iar prin constrângere şi folosirea fortei, aplicându-i multiple lovituri în zona feţei şi a corpului, a întreţinut un raport sexual normal cu aceasta, victima necesitând 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, procuror, Sava Teona Alexandra.

Un bărbat a lovit mortal un pieton și a fugit de la fața locului

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au solicitat judecătorului să ia măsura arestării preventive pentru L.A.I.. Bărbatul a lovit un pieton cu autoturismul Dacia, proiectându-l într-un șant. Mai apoi, în loc să sune la numărul unic de urgență 112, a părăsit locul accidentului, potrivit Alexandrei Teona Sava, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 03.08.2021, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul L.A.I. pentru săvârşirea infracţiunilor de Ucidere din culpă şi Părăsirea locului accidentului ori modificarea urmelor acestuia, fapte prevăzute de art. 192 alin. (1) şi (2), art. 338 alin. (1), cu aplic. art. 38 alin. (1) Cod penal.

Din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că:

– în noaptea de 28/29.07.2021, inculpatul L.A.I., în timp ce se afla la volanul autoturismului Dacia, l-a lovit pe numitul M.D., pieton care se deplasa pe drumul Pîrcovaci – Hârlău, proiectându-l în şanţul de colectare a apei, inculpatul părăsind locul accidentului, fără a anunţa organele de poliţie.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie”, potrivit purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, procuror, Sava Teona Alexandra.

Adauga un comentariu