Local

Doi bătrâni au murit arşi după ce casa în care stăteau a luat foc – EXCLUSIV

Publicat: 26 oct. 2020
O casă cuprinsă de flăcări și stinsă de pompieri
O casă cuprinsă de flăcări și stinsă de pompieri

Tragedie în această dimineaţă într-o localitate din judeţul Iaşi. Doi bătrâni au murit arşi, totul după ce casa în care stăteau a luat foc. Au suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corporală.

Pompierii au intervenit de urgenţă, în urma unei solicitări la numărul unic de urgenţă, 112. Apelul a venit în jurul orei 00.30. Pompierii s-au deplasat în localitatea Ganesti din comună Ion Neculce.

Doi bătrâni au murit după un incendiu cauzat de jarul din soba

Tragedia a avut loc în localitatea Ion Neculce din judeţul Iaşi. Pompierii din cadrul ISUJ Iaşi au intervenit după ce în prealabil au fost alertaţi de incendiu printr-un apel la numărul 112. La faţa locului au fost trimise 2 autospeciale de stingere dar şi un Echipaj de Prim Ajutor (EPA).

Pompierii s-au luptat 2 ore cu incendiul, iar după lichidarea acestuia au constatat faptul că în casă se aflau 2 persoane care erau decedate. Vorbim despre un soţ şi o soţie în vârstă de 84, respectiv 81 de ani. Aceştia au fost găsiţi carbonizaţi în locuinţă care avea o suprafaţă de 150 mp. Conform autorităţilor, victimele prezentau arsuri pe o suprafaţă corporală de 80%.

ISUJ IAȘI a fost apelat prin apelul unic de urgență 112, la ora 00.30, despre producerea unui incendiu în localitatea Gănești, comună Ion Neculce, jud. Iași. Au fost trimise pentru stingerea incendiului 2 autospeciale de stingere și EPA pentru acordarea primului ajutor calificat.
După aproximativ 2 ore de luptă cu flăcările, din nefericire, militarii au constatat că proprietarii, 2 persoane, soț și soție,
84 și 81 ani au fost găsite decedate în locuință.
A ars locuința pe o suprafață de 150 mp.
Victimele prezentau arsuri pe o suprafață a corpului de 80%.

Pompierii ieşeni lansează un avertisment

În sezonul rece, persoanele încep să facă focul în soba, iar pompieri iieseni lansează un apel către toţi cei care folosesc, pe post de încălzire, soba. Cauza cea mai probabilă a incendiului este reprezentată de jarul căzut din soba. Pe această idee, autorităţile le explica cetăţenilor că, înainte de a folosi sobă în anotimpul rece, să cureţe hornul. În altă ordine de idei, populaţia trebuie să fie atentă în timpul nopţii, să nu lase focul nestins în soba şi să nu depozitete materiale combustibile pe soba, sau lângă acestea.

” Cauză probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.

Apelăm din nou la cetățeni pentru a-și curăţa soba și hornul, de a nu lăsa focul nesupravegheat, iar pe timpul nopții focul din sobă să fie stins, să nu depoziteze materiale combustibile pe sobe și în încăperea acesteia, să nu usuce haine pe sobe, sobele să nu fie supraîncălzite.” au precizat autorităţile.

Este a doua tragedie în doar câteva zile

Vorbim de faptul că, odată cu începerea sezonului rece, tot mai multe incendii izbucnesc. Cauzele principale sunt reprezentate de faptul că proprietarii lasa nesupravegheate sobele sau nu le curăță. Vă aducem aminte că un incendiu soldat tot cu un deces a izbucnit în localitatea Dâmbovița.

O bătrână a sfârșit în chinuri groaznice după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări uriașe. Pompierii au făcut eforturi pentru a o salva, dar femeia nu a mai avut nicio șansă. Flăcările violente au cuprins întreaga casă și au îngreunat misiunea pompierilor. Femeia părea de negăsit în primă instanță. Ulterior, după izolarea focarelor, salvatorii au pătruns în interior unde au găsit o bătrână, în vârsta de 70 de ani decedată.

SURSĂ FOTO: ARHIVĂ

Adauga un comentariu