Local

Trei copii dorm sub cerul liber! Au vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Se întâmplă în Iaşi, România anului 2020 – UPDATE

Publicat: 02 iul. 2020
Doi copii dorm sub cerul liber! Au aproximativ 7 ani si se intampla in Iasi, Romania anului 2020
Doi copii dorm sub cerul liber! Au aproximativ 7 ani si se intampla in Iasi, Romania anului 2020

Doi copii dorm sub cerul liber. Momente înfiorătoare surprinse de un ieşean. Sunt doi copii în vârstă de aproximativ 5 şi 7 ani. Pe malul lacului Ezareni din Iaşi, un ieşean a surprins câteva imagini care reflectă societate în care trăim. Vorbim despre doi copii care, cel mai probabil, nu au unde locui şi şi-au amenajat un loc pe malul lacului.

Doi copii dorm sub cerul liber, ce spun autoritătile locale

Contactati telefonic de reporterii BZI.RO, cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi (DGAPSCI)au explicat faptul că în decursul serii de miercuri, 1 iulie 2020, au primit un telefon la numărul 983. Totuşi, din păcate, cel care a sunat nu a fost concis în declaraţiile referitoare la locaţia exactă a copiilor, iar oficialii sunt puşi în postura de a nu şti cu exactitate dacă locaţia prezentată este cea reală

” Am primit, în cursul serii de miercuri 1 iulie 2020, un apel telefonic la numărul 983. Apelul anunţa prezenţa a doi copii minori, fără adăpost. Totuşi, apelantul nu a fost concis în declaraţii aşa că nu am putut stabili cu exactitate locaţia în care se afla copiii. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi face tot ce stă în putinţă pentru a verifica informaţiile primite. Vom analiza poza prezenta în articol şi vom face cercetările de rigoare. ” a declarat, în exclusivitate pentru BZI.RO, Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt din cadrul Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi

Familia este una fără posibilităţi. Primăria Miroslava a aflat despre caz

Conform purtătorului de cuvânt al DGASP Iaşi, a fost anunţată primăria comunei Miroslava despre aceasta famile. Este vorba despre o familie formată din 3 copii şi doi părinţi. Dacă primăria comunei Miroslava nu va găsi o soluţie pentru familie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, îi va lua pe copii şi îi va pune într-un centru de plasament. Totuşi, familia nu doreşte acest lucru.

”In urma cercetărilor efectuate, am luat contact cu primarul comunei Miroslava. Nu se cunoaşte exact cum a ajuns familia în situaţia de a dormi sub cerul liber. Totuşi, familia este formată din 4 copii şi doi părinţi. Dacă primăria Miroslava nu va găsi o soluţie pentru familie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi îi vor prelua pe cei patru minori” a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Cu ce se ocupă DGASPC Iaşi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi este principalul furnizor de servicii sociale la nivelul judeţului. DGASPC Iaşi este instituţia care asigura aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul: protecţiei copilului, familiei, persoanelor cu dizabilităţi, vârstnicilor, precum şi a altor categorii de populaţie aflate în situaţii de risc. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, ca instituţie publică de interes judeţean, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi, este finanţată din fondurile Bugetului de Stat. Totodată, DGASPC Iaşi îşi desfăşoară activitatea pornind de la nevoile specifice ale populaţiei judeţului Iaşi, stabilite prin Strategiile propuse de Direcţie şi aprobate de către Consiliul Judeţean Iaşi, iar specialiştii proprii ai Direcţiei asigura implementarea reformelor în domeniul asistenţei sociale, oferind servicii în conformitate cu exigentele impuse de standardele de asistenţă socială.

 

Comentarii
  • Protectia se ocupa cu intocmit hartii din birou fara a se deplasa la fata locului. Trimit hartii la asistentii sociali de la comune si aia fac anchete sociale care nu reflecta realitatea pentru ca isi anunta vizitele. Asa se intampla la Tibana, la Probota, la Mogosesti. Nu-i intereseaza pe cei de la Protectie daca sunt chinuiti copiii in familii de putori si betivi, important e sa nu trebuiasca sa se incarce ei cu noi cazuri in centre. Niste nesimtiti incompetenti. Si directorul ala e de paie acolo, il prostesc subalternele functie de interese.

  • Mai una de a lu Dumbrava de la Alexeni sta cu 3 copii vai de viata lor. Sta in ograda cu frate-su care ea si face panarama. Ea are 3 copii cu 3 barbati ultimul e la puscarie la Vaslui. Copii chinuiti . De la Primaria Tibana la ce sa te astepti….

  • Nesimțit ești tu care comentezi ,probabil ,, un fund gras” de prin vre -un birou,care aștepți hârtii pe tava din primării .Vino tu sa vezi realitate din teren ,cu injurii și cuvinte jignitoare din partea acelor bețivani pe care ii menționezi . Asistenții din primării sesizează cazuri care rămân nerezolvate exact cum spui ,, să nu se încarce cu noi cazuri în centre” și atunci care este concluzia ? Nu ai resurse la nivel local…..copiii rămân și chinuie in familii dezorganizate .

  • Krveta asta de la Garbesti care a facut copii pe toate drumurile, cu baratsu Marinet de la Razboieni si cu altii, o mizerabila care spune peste tot ca va da din copii ca sa cumpere ciment si materiale de constructii. Sa se sesizeze Politia de acest caz cu aceasta panarama sa verifice cu ce bani isi face casa , ca inafara de alocatii doar nu are servici si nici munca nu-i place. Cu ce infractiuni se ocupa de primeste bani din Canada?Nu cumva chiar acolo vrea sa vanda copii? Alo Politia, Protectia.

  • Am inteles , totul trebuie oferit pe tava ca cei de la Asistenta Sociala sa poata face ceva , daca nu aveti resurse de ce nu cereti? ; ca nu puteti dvs. ca subalterni , atunci cereti sa fie schimbata conducerea sa poata fi cerute resurse! Nu stati si dormiti in papuci!

Adauga un comentariu