National

Doi deputaţi PNL au ajuns la Terapie Intensivă cu COVID-19, după ce au participat la o nuntă cu sute de persoane – VIDEO

Publicat: 16 oct. 2020
Toma Petcu și Alexandru Andrei
Toma Petcu și Alexandru Andrei au ajuns la Terapie Intensivă, diagnosticaţi cu COVID-19

Doi deputaţi PNL au ajuns la terapie intensivă, diagnosticaţi cu COVID-19, după ce au participat la nunta fiului primarului din comuna Letca Nouă, judeţul Giurgiu. La această nuntă au fost sute de persoane, care nu au respectat măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.

Imagini cu cei doi deputați PNL au fost publicate pe pagina de Facebook a emisiunii „Punctul culminant”, de la România TV. Deşi cei doi deputaţi nu apar în înregistrare, pe fundal se aude cum acestora li se fac dedicaţii muzicale.

Doi deputaţi PNL au ajuns la Terapie Intensivă cu COVID-19

Deputații PNL Toma Petcu și Alexandru Andrei s-au infectat cu coronavirus. Cei doi deputațiPNL de Giurgiu au participat marți seară la o ședință a conducerii filialei județene. Ulterior, Alexandru Andrei a fost internat în spital cu simptome ale bolii. La scurtă vreme, și Toma Petcu a avut simptome asociate infectării cu coronavirus așa că s-a testat, iar rezultatul a fost pozitiv.

Deputaţii și-au informat colegii asupra stării lor, astfel că și Dan Motreanu, liderul organizației, a făcut un test pentru coronavirus, dar rezultatul testului a fost negativ.

Ludovic Orban a interzis nunţile, botezurile și petrecerile

Premierul Ludovic Orban la ședința de guvern de miercuri, 14 octombrie, consideră că nunţile, botezurile, petrecerile în grupuri mari sunt principala sursă de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

Tocmai de aceea, Ludovic Orban a precizat că au fost interzise astfel de evenimente în următoarele 30 de zileerul.

„Pe analizele făcute de Ministerul Sănătăţii, cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private şi din cauza asta Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune Guvernului, pe o perioadă de 30 de zile, prelungirea stării de alertă, să nu se mai permită organizarea de evenimente private. Din controalele efectuate, raportările făcute de Ministerul de Interne a rezultat clar: noi am permis organizarea unor astfel de evenimente cu 50 de persoane maximum în spaţiul închis, 100 de persoane în spaţiul deschis – nu s-au respectat aceste reguli.

Cele mai multe controale care s-au efectuat au arătat că a fost încălcată flagrant. Ca să nu mai spun de normele de protecţie a sănătăţii care ar fi trebuit respectate. Au fost identificate nunţi de 200, 250, 300 de persoane, 500 de persoane, botezuri şi alte petreceri în grup care au încălcat drastic şi lucrul ăsta s-a şi văzut, pentru că în analiza surselor de transmitere a virusului, aceste evenimente private sunt pe primul loc”, a declarat Ludovic Orban.

„Este foarte greu să se respecte regulile la petreceri“

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că este foarte greu de respectat regulile de prevenire la petreceri.

„Este foarte greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

Altfel, premierul le-a cerut celor care au sărbătorit victoria în alegerile locale să se considere ca şi infectaţi.

„Privitor la petrecerile organizate după câştigarea alegerilor. Le recomand colegilor care au participat să se considere ca şi infectaţi. Ca atare, toţi cei care au participat la astfel de petreceri să se considere infectaţi şi să aibă grijă să respecte măsurile, astfel încât să nu îi infecteze şi pe alţii”, a spus Orban.

Adauga un comentariu