Local

Doi ieșeni au rupt gardul unui post de Poliție! Unul dintre suspecți, obligat să meargă la școală

Publicat: 18 ian. 2022
Un gard din lemn și polițiști pe o stradă
Doi minori au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni, după ce au fost acuzați că au rupt gardul unui post de Poliție din județ

Judecătorii i-au pedepsit recent pe doi ieșeni care au rupt gardul unui post de Poliție din județ. Astfel, magistrații i-au condamnat pe cei doi, Ștefan Alexandru J. și Vasile C. Unul dintre cei doi a fost trimis la școală de către judecători

Doi ieșeni au rupt gardul unui post de Poliție! Ei au fost prinși cu ajutorul camerelor de luat vederi. Acum, însă, a venit „nota de plată” pentru aceștia. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Ștefan Alexandru J. la 6 luni de închisoare, cu amânare, pentru distrugere.

„Instanța îi impune inculpatului să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională”, au spus judecătorii.

În același dosar, Vasile C. (16 ani) a primit drept pedeapsă măsura educativă a stagiului de formare civică pe 3 luni, pentru distrugere.

„Instanța ia act că persoana vătămată Inspectoratul de Poliție Județean Iaşi nu s-a constituit parte civilă”, au încheiat judecătorii. În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat un caz similar.

Doi ieșeni au rupt gardul unui post de Poliție!

Sentința emisă recent de Judecătoria Iași nu este definitivă, putând fi contestată. Procesul celor doi, Ștefan Alexandru J. și Vasile C., a început pe 13 octombrie 2020. Procurorii i-au trimis în judecată pentru distrugere. Asta, după ce ieșenii au rupt gardul unui post de Poliție, conform anchetatorilor.

„În noaptea de 21/22 august 2020, în jurul orei 2:00, inculpații au distrus latura dinspre drumul public a gardului împrejmuitor al Postului de Poliție Comunal Dagâța. Asta, prin ruperea și smulgerea mai multor scânduri din lemn.

Persoana vătămată IPJ Iași nu s-a constituit parte civilă, deoarece prejudiciul a fost acoperit integral, dar solicită tragerea la răspundere penală a celor doi inculpați”, au afirmat procurorii ieșeni.

În edițiile anterioare, BZI a prezentat cazul unor fete care au distrus un tramvai PESA, ele fiind căutate de polițiști.

Un tânăr a recunoscut comiterea faptelor

Anchetatorii spun că cei doi stau în localitatea Dagâța, din județul Iași. În seara zilei de 21 august 2020, aceștia s-au întâlnit în parcul din fața Postului de Poliție Dagâța, iar, ulterior, au mers la barul din centrul localității, aflat în zona târgului organizat săptămânal. La un moment dat, cei doi au plecat spre casele lor.

„Pe drum, un inculpat l-a auzit pe celălalt, afirmând în mai multe rânduri, că vrea să găsească un gard din scândură pentru a-l rupe, fără vreun motiv. La scurt timp, inculpatul a observat gardul format din scânduri din lemn ce împrejmuiește Postul de Poliție Comunal Dagâța și, fără a spune nimic, a mers direct spre acel gard și a început să rupă scânduri din el, trăgând cu mâinile. Imediat, cel de-al doilea s-a apropiat de același gard și a început să tragă cu mâinile de mai multe scânduri din gard, rupându-le. Aceștia au tras de scândurile din gard timp de aproximativ 1-2 minute, fără a ține cont de intervenția martorilor, care le-au cerut acestora să înceteze imediat după ce aceștia au început să distrugă gardul”, au mai spus procurorii.

La audieri, în instanță, unul dintre cei doi ieșeni care au rupt gardul unui post de Poliție a recunoscut comiterea faptelor.
Adauga un comentariu