Local

Doi moldoveni, prinși cu permise false la controlul de frontieră

Publicat: 04 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi moldoveni prinși cu permise false la controlul de frontieră
Unul dintre cei doi bărbați prinși cu permise false se afla la volanul unui microbuz

Doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost prinși cu permise false la frontieră, în timpul controlului de rutină. Cei doi bărbați au fost controlați amănunțit deoarece documentele prezentate arătau bizar și au trezit suspiciunea agenților.

Doi bărbați au fost prinși cu permise false la un interval mai mic de 3 ore.Aceștia doreau să intre în România prin punctul de trecere a frontierei Stânca Costești. Cele două permise au fost “fabricate” în Franța și Polonia, cel “franțuzesc” purtând designul și însemnele tipizate ale Republicii Moldova.

Ambii bărbați vor fi cercetați pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere, instigare la fals material în înscrisurioficiale şi uz de fals.

Imagine de ansamblu cu Vama Stanca Costesti
Cei doi bărbați au fost prinși în noaptea de 2 spre 3 martie 2022, când doreau să tranziteze Vama Stânca Costești

Prinși cu permise false în drumul către Uniunea Europeană

 Doua persoane, langa o masina alba
În aceeași noapte, vameșii au capturat și un bărbat căutat prin Interpol

Primul bărbat identificat cu permis de conducere fals era pasager într-o cursă ocazională cu traseul Republica Moldova – Franța. Acesta le-a declarat polițiștilor că a obținut permisul în Franța prin intermediul unei persoane necunoscute, careia i-a plătit suma de 600 de euro.De asemenea, bărbatul în vârstă de 21 de ani a declarat că știa că este fals și  intenționa să folosească permisul pentru a conduce autovehicule pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeană.Cetățean al Republicii Moldova fiind, bărbatul a falsificat modelul moldovean, dar, din nefericire pentru el,le-a trezit suspiciuni agenților din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca și a fost supus unui control amănunțit în urma căruia s-au descoperit exact greșelile făcute în fabricarea falsului.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperit asupra acestuia un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, având imprimate datele de identificare şi fotografia persoanei”, au declarat oamenii legii. Permisul bărbatului avea datele personale corecte și o serie de permis ce îi aparține unui alt cetățean.

 Doi barbati ce poarta uniformele Politiei de Frontiera, langa o masina ce apartinei aceleiasi institutii
Polițiștii de frontieră au identificat la controlul de rutină diferențele de aspect ale actelor false

Șofer de microbuz cu permis fals

Permis de conducere moldovenesc
Permisul fabricat în Franța copiase modelul Republicii Moldova

Cazul celui de-al doilea permis fals identificat la același punct de trecere a frontierei implică un bărbat identificat în timp ce dorea să treacă vama la volanul unui microbuz. Bărbatul în vârstă de 24 de ani a declarat că a obținut permisul de conducere în Polonia, prin intermediul unui coleg, și că nu ar fi știut că este fals. Actul fals avea însemnele statului polonez și datele bărbatului, iar microbuzul condus de acesta era înmatriculat în Republica Moldova.

„La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoria B, cu însemnele autorităţilor din Polonia, având imprimate datele și fotografia sa.Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, agenții au efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic”, auafirmat agenții. Ambii bărbați au fost prinși cu permise false la un interval de câteva ore.

Adauga un comentariu