National

Doi turiști canadieni din România, speriați de mesajul RO-Alert care anunța prezența unui urs: Am crezut că vom fi atacați de URSS

Publicat: 29 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Doi turiști canadieni din România speriați de mesajul RO-Alert care anunța prezența unui urs Am crezut că vom fi atacați de URSS
Doi turiști din Canada au tras sperietura vieții lor după un mesaj RO-Alert

Panică pentru doi turiși canadieni veniți într-un concediu în România după ce au primit un mesaj de la RO-Alert ce arăta prezența unui urs. Cei doi turiști au interpretat mesajul că fiind un atac iminent din partea URSS.

De altfel, sistemul RO-Alert a fost criticat de mai multe ori din cauza unor deficiențe pe care le înregistrează. Nu de puţine ori, sistemul a anunțat producerea unui eveniment meteo abia după ce… acesta s-a produs.

Turiști canadieni în România, speriați de mesajul RO-Alert

Așadar, doi turiști canadieni au tras sperietura vieții lor după ce au primit un mesaj RO-Alert prin care se anunța prezența unui urs şi a unui posibil atac din partea acestuia. Cei doi turiști au interpretat cuvântul urs ca fiind o prescurtare a URSS. Așadar, aceștia au intrat în panică crezând că Rusia va ataca România. Aceștia au început să caute informații şi să-și alerteze rudele. Într-un final, cei doi au găsit informații despre traducerea cuvântului urs și despre faptul că România nu va fi atacată prea curând de Rusia:

”Mari emoții în orele matinale ale dimineții: cele două IPhone-uri și IPad-ul lui Helene ne trimit, în același timp, o alarmă furtunoasă, care, împreună cu proximitatea de Ucraina, ne amintește de amenințările nucleare din timpul Războiul Rece când Hrușciov și Kennedy se amenințau reciproc în Cuba. Un text în română acompaniază alarma. Treziți forțați, citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița și trebuie să evităm Strada Murelor (unde am stat cu o seară înainte) pentru a nu ne pune viețile în pericol”, au explicat aceștia.

Așadar, cei doi turiști și-au dat seama că mesajul RO-Alert anunță cu totul altceva decât credeau inițial.

 

Comentarii
  • Din câte RO-Alerte am primit de când a fost implementat programul, toate aveau și varianta in engleză…unde-i știrea?

Adauga un comentariu