Local

Doliu în lumea învățământului ieșean. Un îndrăgit profesor de la Colegiul Economic Administrativ Iaşi a murit din cauza Covid-19

Publicat: 14 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în lumea învățământului ieșean. Un îndrăgit profesor de la Colegiul Economic Administrativ Iaşi a murit din cauza Covid-19
Doliu la Colegiul Economic Administrativ din Iași. Un cadru didactic predă elevilor din ceruri de astăzi

Profesorul de fizică Corneliu Rascarache de la Colegiul Economic Administrativ Iaşi a decedat astăzi, 14 octombrie 2021. Îndrăgitul profesor a fost răpus de virusul Covid-19.

„Domnul profesor de fizică Corneliu Rascarache de la Colegiul Economic Administrativ Iași a plecat astăzi spre o lume mai bună. El se numără printre victimele acestei nemiloase pandemii. Vom păstra amintirea unui bun coleg și prieten care a făurit destinul a numeroase generații de tineri. Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis reprezentanţii USLIP Iaşi.

Tot astăzi, și ONRI a pierdut un îndrăgit artist

Doliu și în lumea culturală ieșeană. Opera Naţională Română din Iaşi este profund marcată de pierderea unui mare artist. Prim balerinul Ion Băitanciuc a decedat astăzi, 14 octombrie 2021, la onorabila vârstă de 90 de ani. Reprezentanţii ONRI au transmis un mesaj de condoleanţe familiei. Ioan Băitanciuc se afla de mai bine de 3 ani, acesta și-a trăit bătrânețea liniștit la Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iași.

„Stimați spectatori,
Cu profund regret anunțăm că astăzi a încetat din viață membrul fondator Ion Băitanciuc, prim balerin al Operei din Iași între anii 1956 – 1977.
Artistul, care a slujit scena lirică ieșeană vreme de peste două decenii, a parcurs întreg repertoriul de balet.
Transmitem sincere condoleanțe familiei!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis reprezentanţii Operei Naţionale Române din Iaşi.

Doliu la Poliția Locală din Iași

Un nou deces care a marcat Iaul. Luni, 11 octombrie 2021, Poliţia Locală Iaşi a fost în doliu. Agentul Constantin Voion, de la Secţia 4, a decedat după o lungă şi grea suferinţă.

Înmormântarea va avea loc astăzi, 14 octombrie 2021, la Cimitirul Sf. Vasile din Iaşi.

„O zi tristă pentru Poliția Locală Iași!
După o lungă și grea suferință, astăzi a încetat din viață colegul nostru, Voion Constantin.
Colectivul Poliției Locale Iași transmite sincere condoleanțe familiei”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Iaşi.

Medicul din Iași care a introdus morfina în tratarea pacienților cu boli grave a decedat

Tot luni, 11 octombrie 2021, Iașul a mai pierdut un om renumit. Mediul academic din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, respectiv lumea medicală națională a fost în doliu! Prof. univ. dr. Ostin C. Mungiu a murit. El ar fi împlinit săptămâna aceasta, pe 16 octombrie 2021, 80 de ani.

A fost și va rămâne unul dintre puținii medici de o valoare indiscutabilă care au ales să rămână în țară pentru a face performanță în cercetarea de cel mai înalt nivel internațional. Universitarul Ostin C. Mungiu a muncit aproximativ 6 decenii pentru a contribui decisiv la găsirea unei soluții pentru vindecarea canceruluIui. Pentru a-i face pe doctori să conștientizeze cât de important este să trateze durerea unui pacient, profesorul Mungiu a coordonat în anul 2002 singurul Tratat de Algeziologie din România, iar în 2005 a elaborat Legea opioizilor în scopuri medicale. Mai exact, a reglementat folosirea morfinei.

Renumitul profesor a lăsat o ultimă dorință, regăsită în testament, aceea de a fi incinerat.

 

 

Adauga un comentariu