International

Doliu în lumea modei! Un cunoscut creator a decedat din cauza COVID-19 la 81 de ani

Publicat: 04 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în lumea modei Un cunoscut creator a decedat din cauza COVID-19 la 81 de ani
Doliu în lumea modei! Un cunoscut creator a decedat din cauza COVID-19 la 81 de ani

Duminică, 4 octombrie, a decedat din cauza COVID-19 Kenzo Takada, creator de modă japonez. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt, prin intermediul unui comunicat de presă. Stilistul a fost internat la Spitalul american din Neuilly-sur-Seine și s-a stins din viață, răpus de virusul care a făcut înconjurul lumii.

Cine a fost Kenzo Takada

Kenzo a fost primul stilist japonez, care s-a impus la Paris. Aici a prins contur întreaga sa carieră și a devenit faimos la nivel mondial pentru parfumuri, produse de îngrijire a pielii și haine. De asemenea, el a fost și fondatorul mărcii Kenzo.

Takada a fost inspirat de Paris și mai ales de creatorul de modă, Yves Saint Laurent. Totodată, marea sa dragoste pentru orașul francez a fost indusă de unul dintre profesorii săi, Chie Koike, care a învățat la L’École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.

În 1970, Takada a zguduit Parisul cu debutul liniei sale de modă omonime. Primul său butic, numit Jungle Jap, cuprindea desene cu un amestec haotic de culori puternice și imprimeuri nepotrivite, inspirate de călătoriile sale prin lume.
Designerul și-a inaugurat magazinul emblematic în Place des Victoires din Paris până în 1976 și, în următoarele trei decenii, a obținut numeroase premii și realizări – inclusiv o serie de coperte de reviste, lansarea unui imperiu de parfumuri și, în 1993, achiziționarea mărcii de către conglomeratul de lux LVMH – înainte de a se retrage pentru a urmări alte activități creative în 1999.

„Kenzo Takada a fost incredibil de creativ; cu o lovitură de geniu, și-a imaginat o nouă poveste artistică și colorată care combină Estul și Vestul – Japonia natală și viața sa la Paris”, a lansat Jonathan Bouchet Manheim, CEO al brandului K-3 al Takada în ianuarie a acestui an, a declarat într-un comunicat.

„Am avut șansa de a lucra alături de el mulți ani, mereu înfricoșat, admirându-i curiozitatea și deschiderea minții. Părea liniștit și timid la început, dar era plin de umor. Era generos și știa întotdeauna să arate după oamenii apropiați de inima lui. A avut poftă de viață … Kenzo Takada a fost simbolul artei de a trăi „, a adăugat el.

 

 

 

Adauga un comentariu