International

Doliu în lumea muzicii. A murit pionerul raggae

Publicat: 12 sept. 2020
lumânare aprinsă
Doliu în lumea medicală ieșeană

Cântărețul jamaican Frederick Nathaniel „Toots” Hibbert, pionier al muzicii reggae și primul care a folosit termenul, a murit la vârsta de 77 de ani, anunță BBC.

Doliu în lumea muzicii. A murit pionerul raggae

Hibbert a încetat din viață în Kingston, Jamaica, înconjurat de familia sa, a anunțat grupul. Detaliile morrții sale nu sunt cunoscute, dar fusese testat pentru coronavirus în ultimele două săptămâni și a fost internat la terapie intensivă.

Toots Hibbert a fost solistul trupei de reggae și ska Toots & the Maytals de la începutul anilor 1960. Lui Hibbert i se atribuie popularizarea muzicii reggae și chiar denumirea genului – single-ul său „Do the Reggay” din 1968 este prima piesă care a folosit termenul. Alte piese populare includ Pressure Drop, Sweet and Dandy și 54-46 That’s My Number.

Moartea să vine cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea Got to Be Tough, primul album al trupei din mai bine de un deceniu.

Descris drept „cel mai mare cântăreț viu de reggae din lume” într-un profil din revista Rolling Stone de luna trecută, stilul său vocal a fost comparat cu cel al lui Otis Redding. Revistă îl listează drept unul dintre cei mai mari 100 de cântăreți din toate timpurile.

Grupul de reggae și pop UB40 au spus că muzica lui Hibbert „ne-a influențat și ne-a inspirat să iubim muzica reggae încă de la o vârstă fragedă”, în timp ce artistul britanic Ghostpoet a scris: „O altă legendă se întoarce pe pământ. Ce impact a avut în timpul său aici”.

Iar Ziggy Marley – fiul legendei reggae Bob Marley – a scris pe Twitter că Hibbert a fost „ca un tată pentru mine”.

A murit Bruce Williamson, fostul solist al trupei The Temptations. Artistul a fost răpus de coronavirus

A murit Bruce Williamson, fostul solist al trupei The Temptations, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Artistul s-a stins din viață la doar la 49 de ani. Acum apropiații și fanii îi aduc un ultim omagiu pe retele de socializare.

Fostul solist al trupei The Temptations s-a stins din viață la 49 de ani, în urma infecției cu virusul COVID-19. Bruce Williamson a fost răpus de noul virus, iar acum apropiații și fanii îi aduc un ultim omagiu.

Bruce Williamson a fost unul dintre vocaliștii principali ai celebrei formații americane care a devenit cunoscută în întreaga lume. Artistul a crescut în California, iar prima legătură cu muzica a avut-o în corul bisericii în care cânta în fiecare săptămână.

Mai apoi a devenit cunoscut pentru activitatea alături de trupa The Temptations, unde a fost unul dintre principalii vocaliști în perioada 2006-2015. Fanii au fost impresionați de numeroase hituri lansate, printre care My Girl, I Can’t Get Next to You şi Papa Was A Rollin’ Stone, lansate la casa de discuri Motown Records, în anii ‘1960 şi ‘1970. Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1989.

Coronavirusul l-a răpus

Artistul a murit la vârsta de 49 de ani în urma infectării cu virusul COVID-19, a anunțat DPA, potrivit Agerpres. Bruce Williamson a încetat din viață, duminică seara, la Mountain View Hospital din Las Vegas. Solistul suferea și de alte afecțiuni, însă infectarea cu noul coronavirus i-a fost fatală.

Decesul artistului a fost anunțat pe rețelele de socializare de către familia acestuia.

„Nu există cuvinte în lumea asta care să exprime felul în care mă simt acum. Te iubesc, tati, mulţumesc că ai fost grozav, mulţumesc pentru că ai fost iubitor, mulţumesc pentru că Ai Fost Cine Eşti… Ne vom întâlni din nou.”, a declarat Bruce Alan Williamson Jr., fiul fostului vocalist al trupei The Temptations.

Un ultim omagiu i-a fost adus și de către Otis Williams, unul dintre componenţii originali ai trupei.

„Regretăm moartea unuia dintre fraţii noştri. Odată ce faci parte din Temptation, rămâi mereu membru Temptation”, a declarat Otis Williams, unul dintre componenţii originali ai trupei, pentru USA Today.

Adauga un comentariu