Cancan

A murit Traian Balanescu, pianistul trupei Vama Veche

Publicat: 28 aug. 2020
A murit Traian Bălănescu, pianistul trupei Vama Veche
A murit Traian Bălănescu, pianistul trupei Vama Veche

A murit Traian Bălănescu, pianistul trupei Vama Veche. Momente cumplite în această dimineaţă. Trupa Vama Veche este în doliu. Traian Bălănescu, pianistul trupei Vama Veche s-a stins din viaţă. Artistul Ovidiu Niculescu avea să facă anunţul emoţionant pe pagina de socializare.

A murit Traian Bălănescu, pianistul trupei Vama Veche

Fanii formaţiei Vama Veche sunt în stare de şoc. Traian Bălănescu, unul dintre membrii fondatori ai trupei, s-a stins din viaţă în această dimineaţă. Ovidiu Niculescu avea să scrie un mesaj copleşitor, după ce a aflat tristă veste, care i-a înmărmurit şi pe fanii cunoscutei formaţii.

”Uneori aşa îmi vine să urlu la cer când răpeşte oameni speciali şi talentaţi înainte de vreme! E îngrozitor! A murit Bălănescu Traian al nostru! E cea mai cumplită dimineaţa Traiane, aşa ceva nu se face dragule, nu aud decât pianul tău cu care ai încântat generaţii cu piesele trupei Vama Veche şi efectiv nu pot să mă opresc din plâns….ai lăsat o umbră imensă în soare blondule nebun de frumos, aşa să ştii…RIP”, este mesajul cutremurător al lui Niculescu.

Cine a fost Traian Bălănescu

Alături de Liviu Mănescu (bass) şi Tudor Chirilă (vocal), Traian Bălănescu (claviaturi, pian) este unul dintre membrii fondatori ai trupei de muzică rock Vama Veche, apărută în septembrie 1996.

Ionel „Tase” Tanase (baterie) a colaborat cu trupa doar la primul album, „Nu am chef azi” (1998), locul său în formaţie fiind luat mai apoi de Răzvan „Lapi” Lupu.

În toamna lui 2006 trupa s-a despărţit, iar în decembrie 2006, Traian Bălănescu, Răzvan „Lapi” Lupu şi Liviu Mănescu au acţionat în instanţă membrii trupei Vamă, pentru încălcarea drepturilor de autor asupra pieselor Vama Veche.

Ulterior, Traian Bălănescu (claviaturi, pian), Liviu Mănescu (chitară, bass) şi Răzvan „Lapi” Lupu (tobe) au fondat Trupa Veche. În 2007, formaţia de muzică rock a lansat albumul 1.907 km. La începutul anului 2010, membrii formaţiei erau Traian Bălănescu (pian), Liviu Mănescu (chitară, bass), Doru Cinca (tobe), Bogdan Sandu (chitara) şi Bogdan Olaru (vocal).

A murit soprana Adriana Mestes! A fost găsită moartă în casă

Soprana Adriana Mestes a murit. Aceasta a fost găsită moartă în casă. Cei care au alertat poliţia au fost vecinii ei care nu o mai văzuse de ceva timp. Fosta solista a Operei Naţionale Romane Iaşi a fost găsită fără suflare în locuinţă.

Vecinii i-au alertat pe oamenii legii. Aceştia au considerat, iniţial, că este vorba despre o dispariţie pentru că nu au mai văzut-o de câteva zile pe soprană. Vecinii au solicitat serviciul 112 de Ambulanţă dar şi pe oamenii legii. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au intrat în casa sopranei şi au găsit-o pe aceasta fără suflare. Artistă a fost găsită moartă în locuinţa sa din Bucureşti, unde avea domiciliul de mai mulţi ani.

Încă nu se ştie exact ce a dus la moartea artistei, poliţiştii au deschizând o anchetă la faţa locului, iar Institutul de Medicină Legală va stabili cauza exactă a morţii după efectuarea autopsiei. Fanii şi prietenii apropiaţi i-au adus un ultim omagiu artistei pe reţelele de socializare.

„Drum lin spre corul îngerilor, Adriana Mestes.”, a scris un admirator.

„ Bucuria de a-ţi trăi viaţa cu înţelepciune …O calitate care nouă ne aparţine tot mai puţin …”, a scris soprană Adriana Mestes pe reţeaua de socializare, chiar cu trei zile înainte să moară.

„ Drum lin, Adriana ! Dumnezeu să te odihnească în pace! Cu mare durere am aflat vestea că şi tu ai plecat, o să-mi fie dor de sfaturile tale, de optimismul tău. Ţi-am simţit lipsa în ultimele zile, credeam că ţi-ai acordat câteva zile doar pentru tine Şi da, ai plecat pe drumul veşniciei, suflet bun şi frumos! Dumnezeu să te aşeze de-a dreapta Sa, de acum vei cânta în CERURI!”, este mesajul unei apropiate.

Adriana Mestes a fost o importanţă soprană a Operei din Iaşi, însă părăsise scena de aproximativ 15 ani. Ca şi în cazul Cristinei Topescu sau Costin Mărcuş, cântăreaţă a fost găsită după 3 zile de la deces, fără ca cineva să se întrebe dacă este bine sau nu.

Adauga un comentariu