Actualitate

Doliu în lumea politică. Un membru PNL. a murit la câteva ore după ce a fost declarat vindecat de SARS-CoV-2

Publicat: 02 aug. 2020
Un membru PNL. a murit la câteva ore după ce a fost declarat vindecat de SARS-CoV-2

Un politician din Slatina a murit la câteva ore după ce a fost declarat vindecat de COVID-19 și externat din spital. Bărbatul, în vârstă de doar 43 de ani, ar fi acuzat dureri în brațul stâng. După câteva momente, s-a prăbușit la pământ și nu a mai putut fi salvat. Medicii iau în calcul acum varianta unui infarct.

Membru PNL, declarat vindecat de Covid-19. A decedat la câteva ore după

Dragoş Turcitu a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina din 22 iulie 2020, unde a primit îngrijiri pentru COVID-19. Sâmbătă a fost externat, după ce două teste au confirmat că s-a vindecat de coronavirus. La câteva ore de la externare a început să se simtă rău, iar în scurt timp a decedat.

Potrivit mărturiei unui prieten al politicianului, bărbatul s-a ridicat pentru a ieşi la baie, acuzând dureri în braţul stâng, cel mai probabil suferind un infarct în acele momente. Dragoș Turcitu era membru PNL, iar în trecut a ocupat funcţia de director al Serviciului Judeţean de Pază Olt.

Din anul 2017, Dragoș Turcitu era membru simplu al Partidului Național Liberal. Turcitu era salariat al Administraţiei Bazinale de Apă SHI Argeş-Vedea și tatăl a două fete minore.

Fost viceprimar liberal din Botoșani, răpus de COVID-19

Dragoș Turcitu nu este singurul liberal care a murit din cauza infecției cu coronavirus.

La începutul lunii iulie, nn fost viceprimar liberal și om de afaceri din Botoșani a murit după ce a fost infectat cu COVID-19. Acesta suferea și de diabet, iar acest lucru i-a înrăutățit starea de sănătate.

Georgel Durnea, în vârstă de 64 de ani, era patronul unei firme din Zăicești, dar și consilier local în cadrul comunei Bălușeni, din partea PNL. Primarul Cătălin Flutur a transmis un mesaj de condoleanțe familiei:

„Am aflat cu consternare de moartea lui Georgel Durnea, fost viceprimar al comunei Bălușeni, tatăl unuia dintre cei mai apropiați colaboratori ai mei din ultimii ani. Condoleanțe, Marius! Sunt alături de tine în suferința care, firesc, te copleșește la dispariția celui care ți-a dat viață. Condoleanțe întregii familii, atât de greu încercate în aceste momente”, a spus Cătălin Flutur.

Și primarul comunei Bălușeni, Neculai Stratulat, a încetat din viață la scurt timp după ce medicii l-au diagnosticat cu infecție cu noul coronavirus. Edilul botoșănean avea 71 de ani.

Cazuri Covid-19 în România

În România, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.346 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.596 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.225 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 638 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până ieri, 2379 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 31.07.2020 (10:00) – 1.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 36 de decese (25 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Adauga un comentariu