National

Doliu în lumea presei din România. Emanuel Isopescu a decedat

Publicat: 03 sept. 2020

Cunoscutul jurnalist Emanuel Isopescu a murit, la vârsta de 75 de ani. Anunțul morții sale a fost făcut de fiica sa pe pagina sa de Facebook. ”Drepții cu drepții, viii cu viii 3.08.1945-2.09.2020 Tătucă, rămas bun”, a scris Ioana Isopescu, pe Facebook. Și jurnalistul Emil Hosusu Longin a anunțat cu regret, pe Facebook, moartea lui Emanuel Isopescu.

„E cel care mi-a deschis cariera de jurnalist în TVR, la Social, omul pe care îl știa oricine, în orice loc din România. M-a învățat multe, mi-a dat încredere și emisiuni. A fost un boier, un altruist, un ziarist excelent.

Mi-a fost prieten, camarad și tovarăș de tenis de masă. Rămas bun, Șefule, mulțumesc frumos pentru tot!”, a scris Hossu-Longin.

În luna iunie a acestui an, cunoscutul prezentator TV a făcut un apel emoționant pentru a găsi pe cineva care să-l îngrijească contracost deoarece se deplasa cu mare greutate.

A murit cunoscutul prezentator TV Emanuel Isopescu

„Eu am crezut intotdeauna ca F.B. este un for al schimburilor informationale si al intrajutorarii. Am ajuns la mana voastra. Varsta, bolile si propria-mi inconștienta m-au lasat fara picioare”, scria atunci Emanuel Isopescu, pe rețeaua de socialzare.

În 2011, Emanuel Isopescu a suferit o operație dificilă la inimă și acuza că s-ar fi infectat în spital cu o bacterie nosocomiala.

Doliu în lumea teatrului românesc. Marius Cisar a murit

Actorul Marius Cisar s-a stins din viață la numai 51 de ani în urma unui inferct. Din nefericire medicii nu au mai putut face nimic pentru celebrul actor care a plecat la stele mult prea deveme. A fost unul dintre cei mai mari actori ai României, cu roluri importante în peste 50 de piese.

Actorul Marius Cisar s-a stins din viață la numai 51 de ani

Vestea a venit ca un trăsnet pentru toți iubitorii teatrului românesc. Marius Cisar a făcut un infarct chiar la locul de muncă, în biroulde la Centrul Cultural Reduta, când nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie. Medicii nu au mai avut nicio șansă să îl salveze, deși au făcut tot posibilul să îl resusciteze.

Marius Cisar a fost actor al Teatrului “Sică Alexandrescu” din Braşov, iar din 2009 a ocupat funcţia de manager al Centrului Cultural Reduta. A iubit teatrul din toată inima sa și asta se putea observa limpede din toate declarațiile sale. Era de părere că teatrul este singurul care ne pune față în față cu cu realitatea și totodată înmagazinează cel mai bine momentele cheie ale istoriei, după cum el însuși spunea în repetate rânduri.

”Dacă un actor are ceva special, e acel simț în plus pe care și-l dezvoltă și care-i permite să-și exteriorizeze emoțiile, astfel încât ele să ajungă sub formă de energie la public. În actorie este vorba de foarte mult altruism, generozitate și o iubire nețărmurită. E genul de meserie în care dacă nu este armonie, nu te bucuri de armonie nici în viața privată. Este o dependență foarte puternică între destinul meu artistic și destinul meu ca simplu om”, declara regretatul actor în 2019.

Marius Cisar a fost și profesor de dicție la Universitatea de Jurnalism Româno-Canadiană. Pe lângă asta a mai colaborat cu Institutul Cultural Român ca profesor în cadrul Taberei Internaționale de limbă, cultură și civilizație românească. A fost mentor în cadrul școlii de televiziune IMedia Pro, unde a predat disciplina arta vorbirii.

Adauga un comentariu