Actualitate

DOLIU în România. Cunoscutul antrenor a murit în flăcările de la incendiul din Piatra Neamţ

Publicat: 15 nov. 2020

Este zi de doliu în România după ce 10 persoane au murit în flăcările de la incendiul din Piatra Neamţ. Printre persoanele decedate se afla şi un cunoscut antrenor de lupte libere. Vorbim de fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, Mircea Covătaru.

Anunţul decesului a venit în urmă cu puţin timp şi a apărut în presa locală din Piatra Neamţ. Antrenorul era internat în secţia de Terapie Intensivă după ce fusese infectat cu COVID-19.

A murit Mircea Covătaru, cunoscut antrenor de lupte

Antrenorul de lupte din cadrul Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, Mircea Covătaru, a murit la vârsta de 74 de ani. Acesta se afla în stare gravă la Terapia Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ după ce fusese declarat pozitiv la infectarea cu COVID-19.

Acesta se afla internat la Terapie Intensivă în stare gravă şi a fost pur şi simplu ars de viu în incendiu. Menţionăm faptul că Mircea Covătaru a fost antrenor de lupte în cadrul Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ. Acesta a fost primul antrenor al formaţiunii sportive. S-a născut în 1946 în localitatea Boroaia din judeţul Suceava. În anul 1964 a devenit campion naţional la tineret şi ulterior, în 1977, a fost primul antrenor de lupte din cadrul clubului sportiv amintit mai sus.

Trei pacienţi sunt în stare gravă, internați la Iași

Prof. dr. Carmen Dorobăț a oferit o declaraţie în legătură cu starea pacienţilor arşi în incendiul de la Piatra Neamţ. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a menţionat că starea a 3 dintre cei 6 pacienţi arşi este mai gravă.

Carmen Dorobăț a dat asigurări că în aceste momente, Spitalul de Boli Infecţioase dispune de toate condiţiile necesare asigurării unui tratament adecvat pentru victimele din incendiu.

Sunt cei 6 pacienţi, sunt pacienţi de terapie intensivă, pacienţi gravi. Potrivit medicilor de gardă, trei dintre ei sunt mai gravi, avem ce ne trebuie pentru a ne asigura tratamentul împotriva COVID-19. Pacienţii nu au leziuni în urma unor arsuri, vom căuta să obţinem evoluţia cea mai bună, ne mobilizăm să asigurăm personalul necesar. Noaptea treuta am asigurat funcţionalitatea cu personal chemat de acasă. M-am întâlnit cu preşedintele CJ Iași în ideea de a urgenţă tot ce se poate prin linia adminsitrativa, pentru a putea asigura o funcţionare cât mai bună în secţia exterioară de la Leţcani.

Incendiul din Piatra Neamț s-a soldat cu decesul a 10 persoane

Seara de sâmbătă, 14 noiembrie 2020 este una tragică în istoria recentă a României. Vorbim despre un incendiu de la Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamt. Momentan, anchetatorii încă au în desfăşurare o anchetă. Nu se cunosc motivele reale de la care a pornit tragedia, dar potrivit unor surse se pare că este vorba despre defectarea unei instalaţii electrice. Până la date oficiale nu se poate vorbi despre o cauză anume. În aceste momente, cei mai buni criminalişti din România, coordonaţi de doi procurori care au anchetat tragedia din Colectiv şi incendiul de la Maternitatea Giuleşti au preluat ancheta.

Medicul care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corporală se afla internat într-un spital din afara tării. Acesta a fost transportat cu un avion militar. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Dosarul este în rem, adică se cercetează starea de fapt, momentan nu sunt persoane suspecte.

Adauga un comentariu