Sport

Doliu în sportul românesc: un antrenor de legendă a murit

Publicat: 06 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Patricia Ţig, 25 de ani, jucătoarea din România clasată pe locul 85 WTA, trece prin clipe dificile după ce tatăl său, antrenorul Marius Ţig, a decedat.

Marius Ţig era o adevărată personalitate sportivă în Galaţi şi nu numai. A fost voleibalist de performanţă la CSU Galaţi, apoi la Brăila şi la Braşov. A antrenat mulţi ani juniorii de la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi.

Marius Ţig a murit la numai 63 de ani

Cunoscutul antrenor de volei avea doar 63 de ani.

De câţiva ani, Marius Ţig se mutase la Braşov pentru a-i fi mai aproape Patriciei, care avea centrul de antrenament şi apoi se stabilise în oraşul de la poalele Tâmpei. La Braşov, Marius Țig, a continuat să pregătească juniori şi era antrenor al formaţiei de seniori CSU Braşov din liga secundă, după cum anunţă ProSport.

Patricia este căsătorită cu fostul jucător de tenis Răzvan Sabău, care este şi antrenorul său. Este prima jucătoare care urmează să revină în activitate. Ea s-a înscris la concursul Eastern European Championship, organizat de Janko Tipsarevic, programat să înceapă pe 15 iunie, la Belgrad. Rămâne de văzut dacă Patricia va mai merge în Serbia.

Anul trecut, Patricia Ţig a ajuns până în finala BRD Bucharest Open.

Adauga un comentariu