Actualitate

Dominic Fritz, primarul Timișoarei laudă faptul că persoanele nevaccinate vor avea mai multe restricţii: Salut decizia premierului Florin Cîțu

Publicat: 23 sept. 2021
Dominic Fritz, primarul Timișoarei
Dominic Fritz susține decizia premierului Florin Cîțu care a introdus restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat

Premierul Florin Cîțu, împreună cu Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgență (CNSU) a adoptat mai multe restricţii pentru persoanele nevaccinate. În acest context, primarul Timișoarei, Dominic Fritz laudă decizia luată de premier, chiar dacă în spaţiul public se vorbeşte despre faptul că se încalcă Constituția României.

De altfel, primarul Timișoarei s-a trezit şi cu o plângere penală pe numele lui tocmai pentru acest lucru. Acuzaţia principală în plângere este incitarea la discriminare.

Dominic Fritz laudă iniţiativa premierului Florin Cîțu de a introduce mai multe restricţii pentru persoanele nevaccinate

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Dominic Fritz este de părere că decizia premierului este una firească şi prin introducerea unor restricţii pentru persoanele nevaccinate, premierul Florin Cîțu va menține sectorul HoReCa deschis, în pofida valului 4 de infectări cu COVID-19:

„Salut decizia premierului Florin Cîțu de a reveni asupra deciziei de a impune restricții generalizate asupra localităților, precum Timișoara, pentru vaccinați și nevaccinați deopotrivă. Anunțul de astăzi privind libertatea de mișcare pe baza certificatului verde va stimula vaccinarea și va susține economia, în special sectorul Horeca.

Este o victorie a normalității și mă bucur că vocea noastră s-a făcut auzită. Apelul de ieri cerea exact acest tip de acțiune: libertate de mișcare și de întrunire a celor vaccinați, cu respectarea măsurilor de protecție încurajarea și extinderea vaccinării, sprijinirea mediului economic.

Dar să nu uităm: situația este în continuare foarte serioasă. Spitalele din Timișoara sunt pline. Vă rog mult să fiți la fel de precauți cum ați fost la începutul pandemiei. Purtați mască, păstrați distanța și, dacă nu ați făcut-o deja, vaccinați-vă. Este singura cale să ieșim din acest coșmar”, scrie Fritz pe Facebook.

Dominic Fritz are o plângere penală pentru incitare la discriminare

Cunoscutul avocat timișorean Alexandru Mușătiu a menţionat faptul că va depune o plângere penală pe numele lui Dominic Fritz pentru că, în viziunea acestuia, edilul incită la discriminare:

„Vă anunț oficial că mâine voi depune personal plângere penală împotriva primarului Fritz pentru incitare la discriminare. Ce e prea mult, e prea mult!”, a scris avocatul Alexandru Mușătoiu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a anunțat noi restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat

CNSU și premierul Florin Cîțu au anunțat mai multe restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat. Concret, decizia a fost luată joi, 23 septembrie într-o şedinţă. Așadar, cei care s-au vaccinat vor putea circula noaptea pe străzi chiar dacă rata de infectare într-o localitate depășește 6 la mia de locuitori. De altfel, magazinele se vor închide la ora 18.00 dacă rata de infectare sare de 6 la mie:

”Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. NU se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”, a declarat Florin Cîțu în cadrul dezbaterii online

Comentarii
Adauga un comentariu