National

Premierul Florin Cîțu anunţă restricţii majore pentru cei nevaccinaţi! Magazinele se vor închide după această rată

Publicat: 23 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu anunţă restricţii majore pentru cei nevaccinaţi Magazinele se vor închide după această rată
Florin Cîțu și-a schimbat părerea despre certificatul verde.

Premierul Florin Cîțu a anunţat faptul că magazinele nu se vor închide la ora 18:00 la o rată de infectare de 4 la mia de locuitori, dar se ia în calcul închiderea acestora la o rată de peste 6 la mie. De altfel, premierul a menţionat faptul că vor fi restricţii pentru persoanele care nu s-au vaccinat, în timp ce persoanele imunizate vor putea circula la orice oră din zi și din noapte.

Pe teritoriul României sunt deja două localităţi care au fost carantinate. Sunt două comune din județul Botoșani care au depășit rata de infectare de 7 la mie.

Persoanele care s-au vaccinat nu vor avea parte de restricţii! Magazinele s-ar putea închide mai devreme

Premierul a vorbit despre viitoarele restricţii din România. Florin Cîțu a precizat faptul că magazinele nu se vor închide mai devreme dacă rata de infectare depăşeşte 4 la mia de locuitori. Totuşi, la o rată de infectare de peste 6 la mie se va lua în calcul închiderea spatiilor la ora 18:00. Pe de altă parte, premierul reiterează ideea ca persoanele care s-au vaccinat să aibă mai multe avantaje decât cealaltă categorie spunând că acestea ar trebui să aibă voie să iasă din localitățile carantinate:

”Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. NU se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”, a declarat Florin Cîțu în cadrul dezbaterii online

Economia României va rămâne deschisă, susține Florin Cîțu

Dorinţa premierului este de a menţine deschisă economia României, în contextul în care sunt tot mai multe cazuri de COVID-19, iar managerii unităţilor medicale se plâng de locurile din ce în ce mai puţine de la Terapie Intensivă. Pe de altă parte, un manager a luat decizia de a nu mai permite personalului medical nevaccinat să mai lucreze în spatiile destinate pacienţilor COVID-19:

”Vreau că economia României să rămână deschisă, doar așa vom avea resurse să plătim ce avem de plătit în această iarnă și în viitor. Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”, a mai spus Florin Cîțu.

Rata de infectare în București este, joi, de 3,65 la mie, față de 3,3 la mie, cât a fost cu o zi în urmă. Capitala este de miercuri în scenariul roșu. Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a transmis, joi, că rata de infectare în București este de 3,65 la mia de locuitori.

În shimb, în România sunt deja două localități carantinate. Două comune din Botoșani care au depășit rata de infectare de 7 la mia de locuitori au fost carantinate de joi. Măsura vine la pachet cu interzicerea deplasărilor pe timpul nopții dar și interzicerea ieșirii și intrării din localitățile cu pricina. Ordinul a fost semnat de președintele DSU România și are o valabitate de 14 zile.

Adauga un comentariu