Actualitate

Dominic Fritz (USR) cere anchetă după ce în Primăria Timișoara a crescut numărul de concedii medicale

Publicat: 31 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dominic Fritz USR cere anchetă după ce în Primăria Timișoara a crescut numărul de concedii medicale
Timişoara stă prost la recenzare, iar Dominic Fritz este principalul vinovat

Este nebunie în administraţia locală din Timişoara după ce primarul Dominic Fritz (USR) cere anchetă în instituţia pe care o conduce. Așadar, edilul a constatat faptul că numărul de concedii medicale din Primăria Timișoara a crescut simţitor.

Edilul a mai fost implicat în mai multe scandaluri la nivel de municipiu. Cel mai recent este cel în care a fost dezvăluit faptul că primarul nu are domiciliul în Timişoara deci nu avea dreptul de candidatură.

Primarul USR, Dominic Fritz, cere controale la Primăria Timişoara după ce a crescut numărul de concedii medicale

Cu toate că recunoaşte faptul că este un an pandemic şi că aceste concedii se înscriu în limetele legale, Dominic Fritz a dorit un control la nivel de Primărie pentru a vedea care este situaţia exactă. Altfel spus, primarul consideră că o parte dintre angajaţii care primesc o sarcină îşi iau medical:

„Este adevărat că aceste concedii se înscriu în limitele legale și că suntem în pandemie. Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar și angajați care, atunci când primesc o sarcină, își iau un medical. Iar noua organigramă a avut un impact major asupra stării de sănătate a unor foști șefi de direcții, care o țin, de atunci, din ˝medical˝ în ˝medical˝. Aceasta este o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente și nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public.După apariția în spațiul public a unor informații legate de concediile medicale, am solicitat o analiză și o situație comparativă cu anul trecut”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Avea, Dominic Fritz, dreptul de a candida la Primăria Timișoarei?

De curând, în spaţiul public au apărut mai multe informaţii legate de scandalul candidaturii lui Dominic Fritz la Primăria Timișoarei. Conform actelor depuse la Primărie, acte depuse pentru că edilul s-a căsătorit, Fritz ar avea reședința în Timişoara. Legea este foarte clară în acest sens. Altfel spus, doar persoanele care au domiciliul în localitatea respectivă au dreptul de a candida la alegeri

Iată în poza ataşată dovada clară, generată chiar în instituţia numită Primăria Municipiului Timişoara, a faptului că dl Fritz nu are domiciliul în Timişoara! Presupun că pe cei de la Evidenţa Populaţiei, subordonaţi d-lui Fritz, s-a pus presiune să accepte declaraţia de căsătorie fără a li se prezenta actul cu domiciliul mirelui, pe care îl cere, fără echivoc, legea, pt ca el să nu fie «desecretizat», fiind, cum am tot spus, garantând 100%, în Germania!-, ci să scrie în acea rubrică, PE FALS, cum a făcut dl Fritz la alegeri, adresa sa de locuire temporară în Timişoara. Remarcăm că pentru mireasă este scris corect, aşa cum cere legea, oraşul de domiciliu şi ţara. Oraşul de domiciliu, nu de rezidenţă, punctez, domiciliul şi rezidenţa fiind noţiuni juridice total diferite!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook

Un alt scandal în care a fost implicat Dominic Fritz face referire la decizia Consiliului Local Timișoara de a obliga consilierii dar și pe primar să-și publice diplomele de studii și dovada domiciliului. Dominic Fritz nu a răspuns afirmativ la această cerință, în pofida faptului că și presa din Timișoara a cerut acest lucru.

Adauga un comentariu