Actualitate

Dominic Fritz (USR) nu ar fi avut dreptul pentru a candida la Primăria Timișoarei! Iată documentul care ar dovedi acest lucru – DOCUMENT

Publicat: 26 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dominic Fritz USR nu ar fi avut dreptul pentru a candida la Primăria Timișoarei Iată documentul care ar dovedi acest lucru - DOCUMENT
Timişoara stă prost la recenzare, iar Dominic Fritz este principalul vinovat

Candidatura lui Dominic Fritz pentru Primăria Timișoarei este puternic contestată în special de fostul primar al municipiului, Nicolae Robu. Acesta a spus în repetate rânduri că Frizt (USR) a candidat contrar legislaţiei româneşti aflate în vigoare. Odată cu anunţul faptului că actualul edil se căsătoreşte, în spaţiul public a apărut şi un document din care se poate vedea faptul că edilul nu are domiciliul în Timișoara, așa cum cere legea.

De altfel, la nivel de Consiliu Local, în Timișoara s-a adoptat două hotărâri prin care conducerea Primăriei Timișoara dar şi consilierii locali trebuie să îşi publice adresa de domiciliu dar şi diplomele de studii. Actele normative au fost votate cu o largă majoritate de voturi din partea PNL, PSD și Pro România, dar cu voturi ” impotriva” din partea celor de la USR-PLUS.

Dominic Fritz nu ar fi avut dreptul să candideze la Primăria Timisoarei

Nicolae Robu, puternic contestatar al lui Dominic Fritz, a publicat pe o reţea de socializare documentul încheiat în contextul în care Dominic Fritz s-a căsătorit. Pe document se poate vedea faptul că primarul Timișoarei nu are domiciliul în Timișoara aşa cum prevede legea. Din aceste considerente, din punct de vedere legal, Dominic Fritz nu ar fi trebuit lăsat să candideze la alegerile locale din 2020:

„Iată în poza ataşată dovada clară, generată chiar în instituţia numită Primăria Municipiului Timişoara, a faptului că dl Fritz nu are domiciliul în Timişoara! Presupun că pe cei de la Evidenţa Populaţiei, subordonaţi d-lui Fritz, s-a pus presiune să accepte declaraţia de căsătorie fără a li se prezenta actul cu domiciliul mirelui, pe care îl cere, fără echivoc, legea, pt ca el să nu fie «desecretizat», fiind, cum am tot spus, garantând 100%, în Germania!-, ci să scrie în acea rubrică, PE FALS, cum a făcut dl Fritz la alegeri, adresa sa de locuire temporară în Timişoara. Remarcăm că pentru mireasă este scris corect, aşa cum cere legea, oraşul de domiciliu şi ţara. Oraşul de domiciliu, nu de rezidenţă, punctez, domiciliul şi rezidenţa fiind noţiuni juridice total diferite!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Menționăm faptul că Dominic Fritz a fost somat în repetate rânduri să respecte hotărârile de Consiliu Local dar nici până acum nu și-a publicat diplomele de studii sau adresa de domiciliu. De altfel, Nicolae Robu și-a publicat diplomele de studii dar și domiciliul care este în Timișoara, documentele le puteți vedea în GALERIA FOTO

DNA ar trebui să se sesizeze pentru că s-a făcut o ilegalitate

În continuarea postării publicată de Nicolae Robu pe o reţea de socializare se cere sesizarea DNA pentru că, conform fostului primar, s-ar fi făcut o mare ilegalitate de angajaţii de la Evidența Populației, instituţie subordonată lui Dominic Fritz:

„Presupun, în continuare, că cei de la Evidenţa Populaţiei au refuzat să facă falsul cerut şi, ca să scape de presiune, au recurs la un subterfugiu, care este tot o ilegalitate, dar mai mică decât falsul şi au acceptat declaraţia d-lui Fritz chiar aşa neconformă cu cerinţa legii, dar neconformă «la vedere», nu făcută să pară conformă, cum şi-a făcut dl Fritz toate declaraţiile din dosarul de candidatură.

Nu-mi pot închipui că Procuratura, Procuratura Specială numită DNĂ, celelalte instituţii ale Statului Român, nu se vor sesiza nici acum, să-i trimită în judecată pe aceşti indivizi care în mod atât de clar reprezintă un grup organizat, după părerea mea cu compoziţie inspirată din ce a consacrat Mafia, pur şi simplu şi nu vreau să detaliez! Eu refuz statutul de colonie pentru ţara mea, pe care văd cu durere că alţii vor să ni-l confere, sub aplauzele sau chiar cu sprijinul unor compatrioţi, mulţi suspuşi, chiar foarte suspuşi! ”, a mai scris Robu.

Ce spune legea? Ce condiţii trebuie să împlineşti pentru a candida într-o localitate din România

Legea este destul de clară atunci când vorbim despre dreptul de a candida şi de a fi ales într-o localitate din România. Conform textului legii pe care îl vom reda în rândurile care urmează, un candidat trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Una dintre condiţii este de a avea domiciliul în unitatea adminstrativ teritorială în care candidează:

– (art. 4 și art. 5 din Legea nr. 115/2015)

Au dreptul de a fi aleși consilieri și primari ce tățenii cu drept de vot care au împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puțin 23 de ani, dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit art. 40 alin. (3) din Constituția României, republicată.

Potrivit art. 40 alin. (3) din Constituția României, republicată, nu pot face parte din partide politice judecătorii Curții Constituționale, avocații poporului, magistrații, membrii activi ai armatei, polițiștii și alte categorii de funcționari publici stabilite prin lege organică. Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unității administrativ- teritoriale în care urmează să fie alese.

La sectoarele municipiului București pot candida și pot fi alese persoanele care au domiciliul în municipiul București, indiferent de sector. se arată în textul legii. arată lege5.ro, site specializat în publicarea textelor de lege din România.

Care este diferenţa dintre reședință şi domiciliu?

Domiciliul, conform art. 87 din Codul Civil, „este acolo unde aceasta declară că îşi are locuinţa principală”. Astfel, deoarece domiciliul este necesar pentru exercitarea drepturilor și libertăților cetățenești, adresa de domiciliu va fi cea trecută pe actele de identitate (cartea de identitate sau buletinul, spre exemplu).

Reședința, conform art. 88 din Codul Civil, „este în locul unde îşi are locuinţa secundară”. Adresa secundară (conform vizei de flotant) este necesară, de exemplu, pentru studenții care stau la cămin sau atunci când stați în chirie în alt oraș. Conform OUG 97/2005, art 30, Reședința este acolo unde persoana fizică declară că are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu.

Deci, în concluzie, reședința este o noțiune total diferită față de domiciliu, așa cum explică și legea.

Adauga un comentariu