Prima pagină » Titlurile zilei » Domnișoarele rele apar ca ciupercile după ploaie la Iași! Toți polițiștii se uită după Andreea: este pe lista infractorilor căutați în toată România
Domnișoarele rele apar ca ciupercile după ploaie la Iași! Toți polițiștii se uită după Andreea: este pe lista infractorilor căutați în toată România

Domnișoarele rele apar ca ciupercile după ploaie la Iași! Toți polițiștii se uită după Andreea: este pe lista infractorilor căutați în toată România

10 iul. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Polițiștii sunt în alertă. Andreea, o tânără de 24 de ani, a întrat în rândul fetelor rele din Iași. Ea a fost condamnată la închisoare cu executare pentru înșelăciune. Oamenii legii au căutat-o acasă, însă aceasta a dispărut

Domnișoare rele apar ca ciupercile după ploaie la Iași. De câteva zile, polițiștii caută o tânără care se sustrage de la executarea pedepsei. Andreea Elena Ciubotariu este născută pe data de 20 ianuarie 2000. Ea a copilărit în municipiul Iași și tot aici a decis să se certe cu legea. Polițiștii au căutat-o acasă, la Vișan, după ce judecătorii au condamnat-o la închisoare pentru înșelăciune. Nu au găsit-o însă, iar acum apare pe site-ul Poliției Române, pe lista persoanelor urmărite. Când va fi găsită, aceasta va fi încarcerată, în vederea executării pedepsei. Până atunci, este cale lungă. În majoritatea cazurilor, cei care sunt condamnați, în primă instanță, pleacă din țară de teama pușcăriei.

Domnișoarele rele din Iași au poliția pe urme

Nu este singura tânără din Iași ce are poliția pe urme. Petronela Luca are 36 de ani și este din Podu Iloaiei. Săptămânile trecute, aceasta a fost dată în urmărire după ce judecătorii de la Tribunalul Vrancea au condamnat-o la închisoare cu executare. Astfel, fotografia femeii a ajuns pe site-ul Poliției Române.

„La data de 03.03.2024, Tribunalul Vrancea a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 254 față de Luca Petronela, din orașul Podu Iloaiei, jud. Iași, pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori, cu pedeapsa de 3 ani și 20 zile închisoare”, au precizat oamenii legii.

Reporterii BZI au aflat că tânăra și o parte din rudele acesteia au făcut, de-a lungul timpului, tot felul de lucruri la limita legii. Femeia a fost plecată din țară o vreme, în Germania, unde probabil că se află și acum. Trebuie precizat că infractorii care se ocupă cu traficul de persoane obțin venituri uriașe. „Rețeta” este simplă. Traficanții racolează diferite persoane cărora le promit locuri de muncă în străinătate. Ulterior, acestea ajung să se prostitueze sau sunt puse la cerșit în diferite țări europene. De pe urma unei singure persoane traficate, infractorii pot obține câteva sute de euro în fiecare zi. Pedepsele sunt blânde, iar asta îi încurajează pe cei certați cu legea.

Cinci infractori din Iași, pe lista celor mai căutați din România

De câțiva ani, pe site-ul Poliției Române, cinci ieșeni se află pe lista celor mai căutați infractori. Aceștia sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani sau deținere de muniție de război. Ani la rând, oamenii legii nu au reușit să dea de urma acestora. Cei cinci, Gheorghe Clapon, Vasile Rodideal, Nanna Ammar, Oleg Draniceru și Cristian Maftei, sunt considerați cei mai periculoși infractori neprinși ai Iașului. Împreună au fost condamnați la peste 50 de ani de pușcărie.

Trebuie precizat faptul că pe lista celor mai căutați infractori din România se află peste 70 de persoane. Multe dintre acestea sunt căutate de ani întregi, însă autoritățile nu au reușit să le găsească în ciuda faptului că au fost date și în urmărire internațională. Unii infractori nu sunt cetățeni români, dar au săvârșit diferite fapte pe teritoriul României.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *