International

Donald Trump a primit un tratament special! S-au folosit anticorpi proveniți de la trei pacienți vindecați de COVID-19 din Singapore

Publicat: 07 oct. 2020
Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, cu mască
Donald Trump, președintele SUA

Tratamentul experimental cu anticorpi folosit de medicii din Statele Unite pentru a îl trata pe Donald Trump de Covid-19 a fost realizat cu ajutorul unor mostre de plasmă sangvină care provin de la 3 pacienți vindecați de coronavirus din Singapore, relatează MSN News.

Deși președintele american a fost externat din spital deja de luni, la doar trei zile după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, nu există nicio garanție că lupta sa cu boala s-a terminat.

Donald Trump, unul dintre cei mai puternici lideri din lume, a avut acces la cele mai bune tratamente posibile pentru Covit-19, inclusiv acest tratament experimental care a fost dovedit eficient, însă nu a fost însă aprobat pentru folosire la scară largă de administrația medicamentului americană.

Donald Trump a primit un tratament special! S-au folosit anticorpi proveniți de la trei pacienți vindecați de COVID-19 din Singapore

Tratamentul a fost conceput de compania americană Regeneron. Luni, revista Asian Scientist a scris că anticorpii folosiți în tratamentul Regeneron pe care l-a primit președintele Trump au fost obținuți din eșantioane de sânge de la trei pacienți din Singapore.

Studiile au arătat că plasma de la pacienți vindecați ar putea fi folosită pentru tratarea sau prevenirea bolii. Folosirea acestui tratament la scară largă, însă, a fost imposibil până acum pentru că este foarte dificilă obținerea de suficient sânge de la voluntarii vindecați.

Donald Trump a spus, după reîntoarcerea la Casa Albă că „se simte mai bine decât acum 20 de ani” și i-a îndemnat pe americani să nu se teamă de virus.

Criticii săi au subliniat că americanii de rând nu vor avea acces la tratamentul primit de președintele Statelor Unite. Conform lui Dr. Jonathan Renier, profesor de medicină la Universitatea George Washington spune că „președintele ar fi singurul pacient de pe planetă care primește această combinație specifică de medicamente”.

Medic infecționist: „Tratamentul pe care l-a primit Donald Trump ar putea fi folosit și în România“

Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar Central, este de părere că tratamentul cu anticorpi pe care l-a primit Donald Trump ar putea fi folosit și în România. Totuși, acest lucru nu se va întâmpla din cauza birocrației.

Președintele Donald Trump a primit un „cocktail” de anticorpi monoclonali cu dublu rol – de reducere a intensității simptomelor și de micșorare a încărcăturii virale a pacientului.

Medicamentul primit de Donald Trump nu este încă disponibil publicului larg, însă utilizarea lui ar putea fi esențială în tratarea cazurilor grave de Covid-19. Folosirea lui ar putea să înceapă și în România, însă ea este împiedicată de birocrație – medicii români nu au aprobarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru a începe studiile clinice.

„Este o combinație de doi anticorpi monoclonali care țintesc, practic, proteina de suprafață a virusului, acea proteină prin care virusul se atașează de celula țintă și prin intermediul căreia intră în interiorul celulei. Acești doi anticorpi monoclonali sunt selectați din serurile pacientului, din sângele pacienților care au avut această infecție și, ulterior, replicați, recombinați pe șoareci care au același tip de răspuns imun ca omul“, explică Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu