Actualitate

Donald Trump nu scapă nici o ocazie pentru a-şi face propagandă. Raidul FBI, prilej pentru a cere bani de la susţinătorii săi

Publicat: 10 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Donald Trump nu scapă nici o ocazie pentru a-şi face propagandă. Raidul FBI prilej pentru a cere bani de la susţinătorii săi
Donald Trump ar fi adunat peste 100 de milioane de dolari în donații

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a cerut bani de la susţinătorii săi. Fostul şef de stat american s-a folosit de raidul FBI de la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, pentru a cere donaţii prin intermediul unor email-uri şi sms-uri în care s-a plâns de investigaţia autorităţilor federale.

Donald Trump ar fi adunat peste 100 de milioane de dolari în donații.

Donald Trump
Donald Trump nu pierde nici o ocazie fără a menţiona intenţia de a candida pentru al doilea mandat neconsecutiv la Casa Albă

Donald Trump s-a folosit de raidul FBI pentru a cere bani

Percheziția fără precedent a agenţilor FBI de la reședința lui Donald Trump a reprezentat o accentuare semnificativă a eforturilor de investigare în cazul în care fostul preşedinte al SUA a fost acuzat că a scos ilegal documente secrete de la Casa Albă când a plecat din funcție în ianuarie 2021.

Donald Trump nu pierde nici o ocazie fără a menţiona intenţia de a candida pentru al doilea mandat neconsecutiv la Casa Albă, însă până acm nu a făcut nici un anunţ oficial. Se preconizează că fostul preşedinte aşteaptă rezultatul alegerilor intermediare din această toamnă, alegeri în care republicanii ar putea avea şansa de a recupera măcar una dintre cele două camere ale Congresului, urmând ca mai apoi, Trump să-şi asume meritul pentru o eventuală victorie şi să-şi anunţe candidatura în cadrul unui climat politic mai favorabil.

Mandatul de percheziție folosit de agenții federali a avut legătură cu Administrația Documentelor și Arhivelor Naționale din Statele Unite ale Americii, care se ocupă de protejarea documentelor prezidențiale care aparțin publicului american și cu acuzația că Trump ar fi furat și dus documente clasificate la reședința sa Mar-a-Lago din Palm Beach, în statul Florida.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, FBI ar fi luat de la reşedinţa lui Donald Trump zece cutii cu documente, însă în seiful percheziţionat nu s-ar fi găsit nimic. Acum, Donald Trump încearcă să acrediteze ideea că percheziția de la domiciliul său a fost un atac politic din partea administrației lui Joe Biden, în mijlocul unei campanii electorale foarte strânse între democrați și republicani.

„Încearcă din nou să oprească Partidul Republican și pe mine. Nelegiuirea, persecuția politică și această vânătoare de vrăjitoare trebuie arătate public și oprite”, scrie Donald Trump într-unul dintre mesajele în care le cere bani susținătorilor săi.

Presa americană menţionează că Trump a început să ceară donații de la susținătorii săi la câteva zile după ce a pierdut alegerile din 2020, lansând totodată și comitetul de acțiune politică „Salvați America” unde deja a adunat peste 100 de milioane de dolari în donații.

perchezitii la casa lui Donald Trump
FBI ar fi luat de la reşedinţa lui Donald Trump zece cutii cu documente, însă în seiful percheziţionat nu s-ar fi găsit nimic

Joe Biden, despre perchezițiile FBI la proprietatea lui Donald Trump

În cadrul aceluiași context, președintele Joe Biden i-a criticat pe cei care „caută puterea”, faţă de cei ce pledează pentru unitate, reacţie venită după ce predecesorul şi adversarul său republican Donald Trump a sugerat că percheziţiile efectuate la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago fac parte dintr-o acţiune de persecuţie politică desfăşurată împotriva sa de actuala administraţie.

Astfel, în cadrul unei ședințe prin care a promulgat o lege pentru relansarea producţiei de semiconductori în SUA, Joe Biden a vorbit despre faptul că locuința lui Donald Trump a fost percheziționată și a spus că unii se concentrează mai mult pe căutarea puterii și demolează în loc să construiască.

Totodată, mai mulţi membri ai Partidului Republican au ieşit în apărarea lui Donald Trump, printre aceştia numărându-se și senatorul de Florida Marco Rubio a declarat că acţiuni precum cea desfăşurată luni de FBI au loc doar „în ţări ca Nicaragua”.

„Până aseară, nu am văzut niciodată (în SUA) ca cineva de la putere să folosească această putere pentru a-şi persecuta oponenţii politici trecuţi sau viitori”, a remarcat Marco Rubio.

Cu toate acestea, fostul președinte Donald Trump nu pare atât de afectat de percheziții, de vreme ce s-a folosit de raidul FBI pentru a cere donaţii de la susținătorii săi.

Adauga un comentariu