Local

Dorel a comis-o din nou. O trecere de pietoni a fost amenajată în mijlocul unui câmp – FOTO

Publicat: 17 mart. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Dorel a comis-o din nou. O trecere de pietoni a fost amenajată în mijlocul unui câmp - FOTO
O trecere de pietoni este realizată în mijlocul unui câmp din comuna Movileni

Dorel a comis-o din nou. Autoritățile dintr-o comună ieșeană au făcut o trecere de pietoni într-un câmp. Pe DJ282a, între localitățile Iepureni și Larga Jijia, a fost amenajată o trecere de pietoni, fix în mijlocul câmpului. Mai mult, aceasta este prevăzută și cu indicatoare, să fie observată din timp de șoferii care circulă pe acest drum. Nu știm cu exactitate pe cine deservește această trecere de pietoni, însă în niciun caz nu avea ce căuta acolo, în mijlocul câmpului. Cei care cunosc situația din zonă spun că aceasta este o risipă de bani publici și că poate fi folosită de animalele care pasc pe câmpuri. Primarul comunei Movileni, Constantin Hodoroabă, susține că această trecere este cuprinsă în proiectul de reabilitare a drumului DJ282a

Nu este un film sau vreo glumă. O trecere de pietoni a fost amenajată în mijlocul unui câmp dintr-o comună din județul Iași. Culmea este că aceasta este semnalizată cu panouri reflectorizante, pentru a fi vizibilă și pe timp de noapte. Deși nu sunt pietoni în zona respectivă, asta nu a oprit autoritățile să o cuprindă în proiectul de reabilitare a drumului județean DJ282a.

Dorel a comis-o din nou

Camp
Aceasta este prevăzută și cu indicatoare reflectorizante pentru a fi vizibilă și pe timp de noapte

O trecere de pietoni este realizată în mijlocul unui câmp din comuna Movileni. Aceasta este prevăzută și cu indicatoare reflectorizante pentru a fi vizibilă și pe timp de noapte, în caz că sunt mulți pietoni care traversează DJ282a.

Cei care au observat această trecere de pietoni precizează în mod ironic faptul că ar trebui să fie și semaforizată, pentru că este folosită de foarte multe persoane.

„Se impunea o trecere de pietoni acolo. Ăla e traseul gândacului de bălegar și nu știu mulți. Ar trebui și un semafor”, precizează Valică D. pe o rețea de socializare.

Unii susțin că, în lipsa pietonilor, zona este frecventată de animale și le este de folos o trecere de pietoni.

„Este făcută pentru cerbi și căprioare. Ele frecventează zilnic zona aia. Ce răi sunteți!”, spune ironic Ovidiu R. în mediul online.

Trecerea de pietoni a fost cuprinsă în proiectul de reabilitare a DJ282a

Trecere de pietoni, camp, sosea
La 20 m este o stație pentru transportul public în comun iar cei care folosesc mijloacele de transport au nevoie de o trecere de pietoni pentru a traversa drumul județean

Primarul comunei Movileni, Constantin Hodoroabă, susține că trecerea de pietoni din câmp nu este amenajată de ei. Ea a fost cuprinsă în proiectul de reabilitare a drumului DJ282a.

„Nu noi am amenajat această trecere, ci cei de la firma de construcții care reabilitează DJ282a”, declară Constantin Hodoroabă.

Acesta mai declară că la 20 m este o stație pentru transportul public în comun, iar cei care folosesc mijloacele de transport au nevoie de o trecere de pietoni pentru a traversa drumul județean.

„Am întrebat și noi de ce această trecere de pietoni este făcută în câmp, iar executantul lucrării a motivat că la 20 de metri este stație de transport public pentru cei care vin din satele vecine, Iepureni și Ursoaia”, mai declară primarul comunei Movileni.

Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Sorin Afloarei, confirmă că acolo există o stație de autobuz care deservește locuitorii din satele Iepureni și Ursoaia.

„Nu este făcută la întâmplare. Acolo este și o stație pentru transportul public care este folosită de localnicii care fac naveta din satele învecinate. Este aproape de o intersecție”, declară Sorin Afloarei.

Dorel a comis-o din nou și a realizat o altă lucrare măreață. Astfel, o trecere de pietoni ce a fost amenajată în mijlocul unui câmp va ajunge în atenția opiniei publice.

Comentarii
  • Se face în bâtaie de joc lucrârile pe aceastâ arterâ de circulație –sâ plâteascâ cei ce au decis aceastâ mâgârie

  • Vă plouă în gât de țărani puturoși, rău că nu se face nimic, rău că se face ceva. Așa și deșteptul ala cu gândacii de bălegar, istețul pool**ii. Să vă mai facă poo**lea ceva pe toloaca voastră.

  • vedeti si la iesirea din Baltati spre Iasi este exact aceeasi situatie, trecere pietoni care se termina in sant. si nu, nu e pe un drum lateral, este chiar pe drumul european

  • Cum comentează specialiștii firmei Alpenside cât și cei ai drumurilor judetene surparea carosabilului de la întrarea în localitatea Breazu dinspre Copou ? Acolo a fost o problema și trebuia rezolvata odată cu aceasta modernizare.

  • Ba bolnavilor, acolo este intersectia cu drumul judetean. Se merge spre satele Iepureni, Ursoaia… Trec oameni pe acolo. Acum vor trece pe trecere, masinile vor opri (nu vor mai claxona, ca turbatele) si-si vor continua drumul, pe marginea șoselei, spre destinație. E greu de priceput, asa-i?

Adauga un comentariu