Titlurile zilei

Dosar confidențial din cea mai importantă ședință a USR Iași. S-a încălcat statutul pentru primirea traseistului Marius Bodea și a celor doi scandalagii din Consiliul Local- DOCUMENT (EXCLUSIV)

Publicat: 05 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Un document intern din ședința Biroului Politic Județean al filialei USR Iași scoate la iveală matrapazlâcurile prin care deputatul Cosette Chichirău i-a adus în partid pe traseistul Marius Bodea și pe cei doi scandalagii din Consiliul Local, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat. Biroul Politic Județean a aprobat o derogare de la statutul de integritate al USR pentru a-i primi pe cei trei foști liberali. În tot acest timp, tot mai mulți oameni aleg să plece din USR Iași

Dosar confidențial din cea mai importantă ședință a USR Iași

Conducerea filialei USR Iași a trecut peste statutul de integritate al partidului pentru a-i face loc în partid traseistului Marius Bodea. Alături de Bodea, au ajuns în USR Iași, prin aceleași mijloace, și cei doi scandalagii din Consiliul Local, foștii liberali Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat. Într-o ședință a Biroului Politic Județean (BPJ) al USR Iași din data de 27 iulie 2020, cei 7 (ȘAPTE) membri ai BPJ USR Iași au aprobat cu 6 voturi pentru și unul împotrivă ca traseiștii de la PNL să fie primiți cu brațele deschise în filiala municipală a organizației USR Iași. S-a discutat despre derogarea de la principiile și statutul USR pentru a-i primi pe cei trei scandalagii cu brațele deschise.

Document secret, ieșit la iveală din ședința USR Iași. Traseistul Marius Bodea, primit cu brațele deschise

În ședința respectivă a USR Iași s-a aprobat cu majoritate de voturi ca cei trei traseiști să fie primiți cu brațele deschise, în ciuda criteriilor de integritate. Chiar dacă USR susține că nu primește persoane din alte partide, la Iași situația a fost alta. Filiala municipală a decis să-l primească pe traseistul Marius Bodea și pe cei doi din Consiliul Local.

„Discutarea cererilor de derogare și admitere în USR a lui Bodea Marius, Ignat Etienne și Timofciuc Razvan. S-a discutat cererea primită de la BL Iași pentru admiterea ca membri USR a lui Bodea Marius, Ignat Etienne, Timofciuc Răzvan. Pentru înscriere în filiala municipală USR Iași, s-a solicitat derogare privind excepțiile de la pct. D, E, F pentru Bodea Marius și Timofciuc Răzvan, iar pentru Etienne Ignat de la pct. D, E, F, H din criteriile de admitere. S-a supus la vot aprobarea derogărilor pentru Bodea Marius, Ignat Etienne, Timofciuc Răzvan și admiterea lor ca membri în filiala municipală USR Iași”, se arată în nota emisă de BPJ al USR Iași.

Deputatul Cosette Chichirău a călcat în picioare toate principiile USR pentru a-i face loc lui Marius Bodea

USR Iași a stabilit o serie de criterii de integritate pe care deputatul Cosette Chichirău, cu ajutorul junelui Filip Hăvârneanu, președintele organizației municipale, le-a călcat în picioare. Cei trei traseiști au fost astfel primiți cu brațele deschise.

„Cei care vin alături de USR sunt oameni onești și profesioniști în domeniile lor. USR îi evaluează potrivit unei grile profesionale și de integritate și fiecare membru semnează pe proprie răspundere pentru informațiile despre el privind experiența profesională, competențele, desfășurarea de activități civice, traseism, plagiat, conflicte de interese sau participare la obținerea de foloase patrimoniale etc. Conform statutului, organizațiile au autonomie în reprezentarea intereselor cetățenilor din comunitățile locale și doar ele au dreptul să desemneze candidații pentru alegerile parlamentare. USR nu parașutează candidați de la centru pentru că forurile de conducere au dreptul doar să cenzureze anumiți oameni, dar nu să propună alții în loc”, se arată în statutul USR.

Lista celor care s-au șters pe picioare cu principiile USR. Derogare de la criteriul esențial al partidului

Din BPJ a USR Iași fac parte deputatul Cosette Chichirău, dar și Ilie Bodale, Iulian Mititelu, Adrian Goța, Oscar Ray Teodorescu, Mihai Lupu și Ștefan Tănase. Aceștia au aprobat cu un singur vot împotrivă ca Marius Bodea și cei doi foști aleși din Consiliul Local, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat, să intre în USR pentru a putea candida la alegerile locale 2020. Ca spectacolul să fie complet, USR Iași se ceartă ca la ușa cortului și pe înființarea unor birouri locale. Unul dintre cei care fac parte din BPJ al USR Iași nu a fost în stare să facă un birou politic local într-o localitate din zona metropolitană. Ștefan Timofte, un puști de 30 ani, pus primul pe lista USR la Consiliul Județean, a ajuns să fie anchetat de Biroul Național al partidului pentru că a blocat înființarea organizației de la Tomești. Documentul discutat în ședința BPJ confirmă aceste sesizări.

„Discutarea cererii de înființare a Filialei Locale USR Tomești. Ștefan Tănasă a prezentat cererea de înființare a FL Tomești. Acesta a precizat că în luna ianuarie 2020 a fost informat de către BN că există o sesizare pe numele său pentru că a blocat înființarea FL Tomești. În urma raportului întocmit, există suspiciunea că sesizarea trimisă la BN conține semnături false, deoarece semnatarii sesizării au declarat că nu au depus și nu au semnat nicio sesizare”, se arată în nota BPJ.

 

Adauga un comentariu