Titlurile zilei

Dosar confidențial din cea mai importantă ședință a USR Iași. S-a încălcat statutul pentru primirea traseistului Marius Bodea și a celor doi scandalagii din Consiliul Local- DOCUMENT (EXCLUSIV)

Publicat: 05 aug. 2020

Un document intern din ședința Biroului Politic Județean al filialei USR Iași scoate la iveală matrapazlâcurile prin care deputatul Cosette Chichirău i-a adus în partid pe traseistul Marius Bodea și pe cei doi scandalagii din Consiliul Local, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat. Biroul Politic Județean a aprobat o derogare de la statutul de integritate al USR pentru a-i primi pe cei trei foști liberali. În tot acest timp, tot mai mulți oameni aleg să plece din USR Iași

Dosar confidențial din cea mai importantă ședință a USR Iași

Conducerea filialei USR Iași a trecut peste statutul de integritate al partidului pentru a-i face loc în partid traseistului Marius Bodea. Alături de Bodea, au ajuns în USR Iași, prin aceleași mijloace, și cei doi scandalagii din Consiliul Local, foștii liberali Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat. Într-o ședință a Biroului Politic Județean (BPJ) al USR Iași din data de 27 iulie 2020, cei 7 (ȘAPTE) membri ai BPJ USR Iași au aprobat cu 6 voturi pentru și unul împotrivă ca traseiștii de la PNL să fie primiți cu brațele deschise în filiala municipală a organizației USR Iași. S-a discutat despre derogarea de la principiile și statutul USR pentru a-i primi pe cei trei scandalagii cu brațele deschise.

Document secret, ieșit la iveală din ședința USR Iași. Traseistul Marius Bodea, primit cu brațele deschise

În ședința respectivă a USR Iași s-a aprobat cu majoritate de voturi ca cei trei traseiști să fie primiți cu brațele deschise, în ciuda criteriilor de integritate. Chiar dacă USR susține că nu primește persoane din alte partide, la Iași situația a fost alta. Filiala municipală a decis să-l primească pe traseistul Marius Bodea și pe cei doi din Consiliul Local.

„Discutarea cererilor de derogare și admitere în USR a lui Bodea Marius, Ignat Etienne și Timofciuc Razvan. S-a discutat cererea primită de la BL Iași pentru admiterea ca membri USR a lui Bodea Marius, Ignat Etienne, Timofciuc Răzvan. Pentru înscriere în filiala municipală USR Iași, s-a solicitat derogare privind excepțiile de la pct. D, E, F pentru Bodea Marius și Timofciuc Răzvan, iar pentru Etienne Ignat de la pct. D, E, F, H din criteriile de admitere. S-a supus la vot aprobarea derogărilor pentru Bodea Marius, Ignat Etienne, Timofciuc Răzvan și admiterea lor ca membri în filiala municipală USR Iași”, se arată în nota emisă de BPJ al USR Iași.

Deputatul Cosette Chichirău a călcat în picioare toate principiile USR pentru a-i face loc lui Marius Bodea

USR Iași a stabilit o serie de criterii de integritate pe care deputatul Cosette Chichirău, cu ajutorul junelui Filip Hăvârneanu, președintele organizației municipale, le-a călcat în picioare. Cei trei traseiști au fost astfel primiți cu brațele deschise.

„Cei care vin alături de USR sunt oameni onești și profesioniști în domeniile lor. USR îi evaluează potrivit unei grile profesionale și de integritate și fiecare membru semnează pe proprie răspundere pentru informațiile despre el privind experiența profesională, competențele, desfășurarea de activități civice, traseism, plagiat, conflicte de interese sau participare la obținerea de foloase patrimoniale etc. Conform statutului, organizațiile au autonomie în reprezentarea intereselor cetățenilor din comunitățile locale și doar ele au dreptul să desemneze candidații pentru alegerile parlamentare. USR nu parașutează candidați de la centru pentru că forurile de conducere au dreptul doar să cenzureze anumiți oameni, dar nu să propună alții în loc”, se arată în statutul USR.

Lista celor care s-au șters pe picioare cu principiile USR. Derogare de la criteriul esențial al partidului

Din BPJ a USR Iași fac parte deputatul Cosette Chichirău, dar și Ilie Bodale, Iulian Mititelu, Adrian Goța, Oscar Ray Teodorescu, Mihai Lupu și Ștefan Tănase. Aceștia au aprobat cu un singur vot împotrivă ca Marius Bodea și cei doi foști aleși din Consiliul Local, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat, să intre în USR pentru a putea candida la alegerile locale 2020. Ca spectacolul să fie complet, USR Iași se ceartă ca la ușa cortului și pe înființarea unor birouri locale. Unul dintre cei care fac parte din BPJ al USR Iași nu a fost în stare să facă un birou politic local într-o localitate din zona metropolitană. Ștefan Timofte, un puști de 30 ani, pus primul pe lista USR la Consiliul Județean, a ajuns să fie anchetat de Biroul Național al partidului pentru că a blocat înființarea organizației de la Tomești. Documentul discutat în ședința BPJ confirmă aceste sesizări.

„Discutarea cererii de înființare a Filialei Locale USR Tomești. Ștefan Tănasă a prezentat cererea de înființare a FL Tomești. Acesta a precizat că în luna ianuarie 2020 a fost informat de către BN că există o sesizare pe numele său pentru că a blocat înființarea FL Tomești. În urma raportului întocmit, există suspiciunea că sesizarea trimisă la BN conține semnături false, deoarece semnatarii sesizării au declarat că nu au depus și nu au semnat nicio sesizare”, se arată în nota BPJ.

 

Comentarii
 • Closette, USR nu e locul tău de joacă dat de mă-ta de acasă așa că marș înapoi sub piatra de unde ai ieșit, ești o țață dizgrațioasă cu pretenții de cucoană școlită.

 • Chichirea e o afacere la Usr. Nu o interedeaza de Ieseni, totul e pentru pasarica ei, saraca la 42 de ani inca nu are iubit, va datinseama caracterul fetitei. Ea e invatata cu beutura, dans si negru! Vrea inca un mandat de deputat, e o boala a lor, cu toate ca e la fel ca Bodea, ZERO rezultate in parlament, doar fimtii de cal si scandal. Acuma tara cum vreti sa mearga?
  M u i e PNL,!!! Asta tre sa fie sloganul campaniei!

 • Foarte bine ca s-au intamplat toate aceste prostii inainte de alegeri pentru ca ieseni nu vor da niciun vot USR-ului. Chichirau si Bodea au distrus pentru totdeauna imaginea electorala a USR-ului. Marsssssssss Bodea si Chichirau la container Salubris!

 • Deci.
  Un simplu inginer IT nu intelege el multe (desi are drept de vot dar ii spune secretara literala sa voteze hastagul), insa eu stiu multe.
  Partenerii de alianta au facut vreo degustare ? De vin sau de zacusca sau de peltea… Vreun sper ribs ?
  Au luat de la screci vreo afacere, precum am importat eu bere ?
  Au avut logistician arcitekt ?
  Au impuscat mistreti ?
  Macar au mers cu un gip za veri oan en onli ?
  Ori au dus peste acasa la votanti ?

  Iaca nu.

  Plus ca eu am cv nefabricat, fiind specialist exceptional. Am facut si un nepot.

  Deci vreau sa fiu votat conseier.

 • Traseit politic se poate spune ca este Chirica, a plecat din PSD care era in cadere libera in sondaje, la partidul de opozitie PNL, unde zece ani s-au certat si injurat ca chiorii. Daca esti in PSD 20 de ani inseamna ca respecti si crezi in ideologia si programul acestuia. PSD ca partid l-a format si promovat 20 de ani. Nu pleci pentru ca nu iti place Dragnea. Bodea nu putea sa il accepte ca sef pe liderul Pardidului din opozitie, asa ca singura solutie de bun simt era sa plece tot la un partid de dreapta.

 • Acesti mascarici din imagine sa nu-si depuna candidaturile, sa ne lase in pace, sa dispara pentru totdeauna, nu mai vrem sa auzim de Bodea+ Chichirau

Adauga un comentariu