Actualitate

Dosarul Black Cube a fost finalizat. Daniel Dragomir, trimis în judecată

Publicat: 15 iul. 2020
Dosarul Black Cube a fost finalizat. Daniel Dragomir, trimis în judecată
Daniel Dragomir, fost ofițer SRI

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a finalizat dosarul Black Cube și a hotărât trimiterea în judecată a fostului ofițer al Serviciului Român de Informații. Daniel Dragomir a fugit din țară după sentința dată într-un alt dosar în care a fost condamnat.

Daniel Dragomir este acuzat în dosarul Black Cube

Dragomir este acuzat în dosarul Black Cube de constituirea unui grup infracțional organizat, de instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice și complicități la alte operațiuni ilegale, potrivit DIICOT.

Fostul ofițer a încercat o acțiune de compromitere a fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, a președintelui Klaus Iohannis și a șefului SRI, Eduard Hellvig.

Insistențe pentru demararea operațiunii ”Tornado”

Conform reprezentanților DIICOT, Dragomir ar fi vorbit cu un lider al companiei israeliene Black Cube, căruia i-a zis că vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui în judecată de către DNA, cerând demararea operaţiunii „Tornado”.

Dragomir dorea ca prin acțiunea de compromiterea a fostei șefe DNA să scape de o sentință în dosarul în care, de altfel, a și fost condamnat definitiv.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat la închisoare

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat la închisoare cu executare pe data de 18 iunie 2020. Acesta a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. Soţia lui a fost condamnată la închisoare cu suspendare. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Cei doi au fost condamnaţi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii.

Astfel, Curtea de Apel București a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție și de către inculpații Dragomir Daniel și Dragomir Marinela-Zoica împotriva sentinței penale pronunțate în 22 decembrie anul trecut de Tribunalul București.

Sentința Tribunalului București

Sentința Tribunalului București a fost desființată, în parte, și, rejudecând în fond, magistrații Curții au decis cu privire la inculpatul Daniel Dragomir condamnarea la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani și de 6 luni închisoare pentru participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În temeiul legii penale, au fost contopite pedepsele, astfel că Daniel Dragomir va executa pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni închisoare, respectiv o treime din pedepsele care nu se execută. Astfel, în final inculpatul va executa 3 ani și 10 luni închisoare în regim de detenție.

Marinela Zoica, soția fostului colonel SRI, și ea fost cadru activ, a fost condamnată la 1 an și 6 luni închisoare pentru complicitate la trafic de influență, 2 ani închisoare pentru spălare de bani și 6 luni închisoare pentru participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Contopind pedepsele, Marinela Zoica Dragomir va executa pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 8 luni închisoare, respectiv o treime din pedepsele care nu se execută, în final inculpata având de executat pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 8 luni închisoare. Decizia de joi a Curții de Apel București este definitivă.

Adauga un comentariu