Actualitate

Dosarul furturilor din Aeroportul Otopeni a făcut primele ‘victime’! Zeci de persoane au fost reţinute

Publicat: 19 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dosarul furturilor din Aeroportul Otopeni a făcut primele victime Zeci de persoane au fost reţinute
Dosarul furturilor din Aeroportul Otopeni

Dosarul furturilor din Aeroportul Otopeni a făcut primele victime după ce 20 de persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Conform poliţiştilor, 20 de persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, alte 38 de persoane au fost puse sub control judiciar. Dosarul este unul amplu şi au fost realizate audieri maraton

Dosarul furturilor din Aeroportul Otopeni! Audieri maraton

După audieri maraton, oamenii legii au decis reţinerea a unui număr de 20 de persoane şi alte 38 de persoane au fost puse sub control judiciar. Conform anchetatorilor, dosarul face referire la furtul a mai multor produse de lux din Aeroportul Otopeni. Poliţia Capitalei a anunţat vineri 19 iunie 2020, faptul că după audierile maraton au fost reţinute 20 de persoane, alte 38 au fost plasate sub control judiciar.

Percheziţii în mai multe locaţii! Au fost confiscate sute de produse de lux

În cursul zilei de joi, 18 iunie 2020, oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii în diverse locaţii. Aceştia au confiscat sute de produse de lux care ar fi fost cumpărate, sau obţinute ilegal. Oamenii legii au confiscat peste 400 de parfumuri de la branduri de lux, 4 minibaruri şi peste 450 de sticle de băuturi. Aceştia au mai confiscat peste 200 de genţi, ceasuri, bijuterii şi produse cosmetice. În casele suspecţilor au fost găsite şi peste 30.000 de euro dar şi 80.000 de lei. Anchetatorii au confiscat şi diverse sume de bani în dolari sau lire sterline. Prejudiciul creat de gruparea care acţiona pe Aeroportul Otopeni se ridică la peste 800.000 de euro.

Dosarul furturilor din Aeroportul Otopeni! Cum acţionau inculpaţii

În urma zecilor de percheziţii realizate de oamenii legii s-a destructurat o reţea de hoţi care opera pe Aeroportul Otopeni. Conform rechizitoriului intocmic, exista presupunerea rezonabilă a faptului că aceştia sustrăgeau bunuri de lux din bagajele oamenilor. Produsele erau ulterior cedate altor persoane pentru a putea fi comercializate. Interesant este faptul că printre persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor mai sus enumerate fac parte chiar angajați din cadrul Armatei Române, dar si angajați ISU:

„Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți angajați ai unei societăți comerciale, ar fi sustras sau însușit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinărie, bijuterii, ceasuri și alte produse destinate comercializării la bordul aeronavelor.”

Bunurile în cauză ar fi fost comercializate de către alte persoane, care ar fi avut cunoștință despre proveniența ilicită a acestora”, potrivit Poliției.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu”, potrivit Poliției Capitalei.

Dosarul furturilor din Aeroportul Otopeni! Din reţea făceau parte şi angajaţi ISU şi militari

Din rețea ar face parte inclusiv angajați ai Ministerului Apărării și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, motiv pentru care competența anchetei aparține Parchetului Militar.

Compania Națională Aeroporturi București şi o firmă de catering care acționează în interior au confirmat, într-un comunicat, că unii dintre angajații lor și alți angajați de pe platforma aeroportuară sunt în custodia poliției.

Adauga un comentariu